Jaki Lopezu Vernigu zlato in še 10 medalj na pokalu Šiške 2015 v judu

25.5.2015 | 10:40

Jaki Lopezu Vernigu zlato in še 10 medalj na pokalu Šiške 2015 v judu

V dvorani Športnega centra Gib v Ljubljani je 23. in 24. maja potekalo dvodnevno tekmovanje v judu za cicibane, mlajše in starejše dečke ter deklice. Na tekmovanju je nastopilo preko 500 tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Trinajstčlanska ekipa novomeškega Bushida je na tekmovanju zopet navdušila z rezultati.

Med dečki, starimi do 12 let, je zlato medaljo osvojil Jaka Lopez Vernig. Za zmago je moral premagati tri nasprotnike. V prvem dvoboju je z dvema metoma za wa-zari predčasno premagal Mohoriča iz Bežigrada, nato je z učinkovitim ura nage z ipponom zmagal proti Ogrinu iz Vrhnike. V finalnem dvoboju sta bila z nasprotnikom Šnebergerjem iz Olimpije dolgo časa enakovredna. Jaka je večkrat poskušal s protimetom, vendar je bil nasprotnik dovolj močan in skoncentriran, da Jaki ni uspelo pridobiti prednosti. Petinštirideset sekund pred koncem je Jaka dobil opozorilo sodnika, ker je bil malenkost pasivnejši od nasprotnika. To je Jako podžgalo in v naslednji akciji je s čudovito kombinacijo ouchi garija in o soto garija nasprotnika vrgel na hrbet.

Med nosilci srebrnih medalj sta se zelo dobro odrezala brata Aleks in Benjamin Bernad. Oba sta do finala učinkovito premagovala nasprotnike, v finalnih dvobojih pa jima je malo zmanjkalo za popoln uspeh. Z zelo močnim nasprotnikom, Jerebom iz JK Alpina se je v finalu spoprijel tudi Lin Luzar. Arnelu Šumarju pa se je tokrat zlata medalja izmaknila le za las. V finalnem dvoboju je dolgo vodil in bil veliko aktivnejši od nasprotnika. Tik pred koncem dvoboja pa je žal dovolil nasprotniku, da ga je prijel v končni prijem in ga premagal.

Tretjih mest so se razveselili Rok Stojanović, Vanessa Gole, Tian Jerman, Alis Miskić in že dan prej Žan Rauh. Dušan Krbanjević je bil med cicibani 4., Jure Obran in Lan Luzar pa sta med dečki do 14 let osvojila sedmi mesti.

Metod Jerman

Galerija

Jaka 1. mesto S
Jaka meče
Jaka ura nage
Lin Luzar OSG
Rok S S
Tian napada OSG
Tian z medaljo
Tian, Jaka, Alis, Arnel
Vanessa gard
Aleks Bernad OSK
Alis napada
Alis S
Arnel S
Banjamin S
Dušan medalja
_IMG_1712
_IMG_1725

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava