8. seja Sveta ženskega odbora SDS v Krškem - o neobjektivnosti medijev, urgentnih centrih ...

24.5.2015 | 12:30

8. seja Sveta ženskega odbora SDS v Krškem - o neobjektivnosti medijev, urgentnih centrih ...

V nedeljo, 17. maja 2015, je Dvorani v parku Krško v okviru Dneva družin potekala 8. seja Sveta ženskega odbora SDS, ki jo je gostil novoustanovljeni Ženski odbor SDS Krško s predsednico mag. Martino Prevejšek. Udeležile so se ga predsednica ŽO SDS in podpredsednica stranke Alenka Jeraj, evropska poslanka Patricija Šulin in poslanka v Državnem zboru Nada Brinovšek.

Predsednica ŽO SDS Alenka Jeraj je predstavila delo ŽO SDS v preteklem letu in pozdravila nove predsednice regijskih in občinskih ženskih odborov SDS. Dotaknila se je aktualnih političnih dogodkov v Sloveniji in v zvezi z mediji opozorila na pogostokrat neobjektivno poročanje glavnih slovenskih medijskih hiš.

Evropska poslanka Patricija Šulin, članica SDS in Evropske ljudske stranke, je spregovorila o aktualnih političnih dogajanjih v evropskem parlamentu, kjer je vroča tema v tem času ravno migracijska politika Evropske unije.

O delu v Državnem zboru je spregovorila poslanka SDS Nada Brinovšek, članica odbora za zdravstvo, ki je posebej poudarila problematiko urgentnih centrov v Sloveniji in izrazila svoje nestrinjanje z načinom ter vsebino reševanja te problematike. »Če bi obveljal nov sistem, bi za prebivalce, ki živijo v območju urgentnega centra bil čas odzivnosti 10 minut, za prebivalce v bolj oddaljenih krajih, kjer bi bile na voljo le reanimacijske ekipe, pa bi bil odzivni čas 20 minut,« je dejala. Sistem, ki ga namerava vpeljati sedanja vlada postavlja prebivalce v neenakopraven položaj, jih po njenih besedah »kategorizira v prvo in drugorazreden državljane« in je v celoti v neskladju s slovensko ustavo, ki zagotavlja enake pravice vsem državljanom.

Ker so se seje udeležile predsednice Ženskih odborov SDS iz cele Slovenije skupaj s svojimi družinami, so gostitelji, Ženski odbor SDS Krško, poskrbeli, da so si v času seje očetje z otroki pod vodstvom dr. Helene Rožman ogledali Mestni muzej Krško, Mencingerjevo hišo in druge kulturne znamenitosti Krškega, ki je zbrane navdušil tako z gostoljubnostjo domačinov kot tudi s čudovitim okoljem.

M. P.

Galerija

_Nova slika3 (1)
_Nova slika3 (2)
_Nova slika3 (3)
_Nova slika3

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava