Pohod na Golico, zbor pred KC Šentjernej

24.5.2015 | 06:00

PD ŠENTJERNEJ VABI na

Golico (1835m)

KDAJ: v nedeljo, 24. maja 2015

ZBOR: ob 6.00 uri na parkirišču pred Kulturnim centrom v Šentjerneju.

POTEK TURE: Smer avtocesta Ljubljana – Jesenice. Tam pa nas oznake za Planino pod Golico usmerijo na vzpenjajočo cesto. Tukaj lahko v mesecu maju na okoliških travnikih občudujemo cvetenje narcis . Od tukaj naprej se bomo odpravili peš. Pot nas vodi skozi vse bolj redek gozd na neporaščena travnata pobočja kjer že ugledamo kočo na Golici. V koči bo krajši postanek za okrepčilo. Nato se bomo vzpeli na strm greben Golice kjer so krasni razgledi na zahodne Karavanke in del Julijskih Alp s Triglavom.

TRAJANJE: Planina pod Golico do koče na Golici 1.30 ure,nato se 40 min vzpona na greben. Spust po poti vzpona. Skupaj caa 4-5 ure hoje po lahki označeni poti. Planinska tura je primerna tudi za otroke!

OPREMA: Planinski čevlji, vetrovka, kapa v primeru vetra, priporočljiva ostala oblačila primerna letnemu času, priporočljive so palice. V nahrbtniku naj bo še kakšna rezervna majica za preobleči, pijača in hrana. Možnost okrepčila tudi v planinskem domu na Golici

STROŠKI: stroški za prevoz cca 12€, odvisno od vrste prevoza (avtobus). Odvisno od števila prijav!

VODENJE in INF: Vodniki PZS

Gregor: 041 376 905 Vinko: 041 675 465 Marjan 031 345 274

PRIJAVE : 12€ za prevoz se plača ob prijavi pri blagajniku društva Kranjc Alešu (čevljarju) do srede 20 maja.

OPOZORILO!

S prijavo na turo udeleženec potrjuje, da je seznanjen z zahtevnostjo ture, ter da izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na turi. Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika, sicer hodi na lastno odgovornost!

Planinski pozdrav!