Izlet po avstrijski Koroški

23.5.2015 | 14:00

Izlet   po avstrijski Koroški

V četrtek, 21. 5 ., smo se odpravili upokojenci na izlet. Iz Škocjana smo se odpeljali proti Avstriji, v Ljubljani smo pobrali prijetnega vodiča. Preko Karavank so prispeli v Rož, mimo Beljaka, Špitala, Millstatterskega jezera. V turističnem središču Millstatt smo si ogledali samostanske cerkve, kjer so odkrili Domicijev grob. Nadaljevali smo pot po severni strani jezera. Zatem pa še mimo jezera Brennsee in Afritzersee Ob južni obali Osojskega jezera smo prispeli v Osoje. Ogledali smo si najstarejšo samostansko cerkev na Koroškem iz začetka 11. stoletja z gotski in baročnimi elementi. Za cerkvijo na pokopališču pa  grob poljskega kralja Boleslava.

Vračali smo se preko stare koroške prestolnice Šentvid ob Glini, ogledali smo si središče mesta z mestno hišo. Seveda tudi za kavico, sladoled smo imeli čas. Mimo Gospe svete do Vrbskega jezera - in smo se sprehodili malo ob jezeru.

Vkrcali smo se na avtobus in se preko Ljubelja odpeljali v domovino, se ustavili na Gorenjskem, natančneje v Poljubelju, na poznem kosilu.

Čeravno vremenska napoved ni bila obetavna, smo imeli srečo, ni bilo sonca, ampak deževalo ni. Imeli smo se lepo, naš šofer Andrej nas je srečno in lepo pripeljal domov, vodič nas je odlično vodil, veliko razložil in tudi zabaval med vožnjo.

Tako smo zelo prijetno preživeli četrtek.

Jožica Kaučič, DU

Galerija

avstrija (1)
avstrija (10)
avstrija (11)
avstrija (12)
avstrija (13)
avstrija (14)
avstrija (15)
avstrija (16)
avstrija (17)
avstrija (2)
avstrija (3)
avstrija (4)
avstrija (5)
avstrija (6)
avstrija (7)
avstrija (8)
avstrija (9)
avstrija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava