Nova zmaga za potrditev dodatnih kvalifikacij za 1. slovensko ligo

23.5.2015 | 08:20

Nova zmaga za potrditev dodatnih kvalifikacij za 1. slovensko ligo

Starejši dečki NK Brežice, varovanci trenerja Mira Molana, so dosegli še peto zaporedno zmago v spomladanskem delu prvenstva na težkem gostovanju v Šmartnem ob Paki. Tako so si že krog pred koncem tekmovanja v 1. ligi starejših dečkov pod okriljem MNZ Celje tudi teoretično zagotovili dodatne kvalifikacije za popolnitev 1. slovenske lige v naslednji tekmovalni sezoni.

Že med tednom so Brežičani gostovali v sosednjem Krškem, kjer so se pomerili s tamkajšnjo B ekipo Krškega in jih premagali z visokim rezultatom 4:1. Na vedno vročem sosedskem derbiju so se med strelce vpisali: Gal Kolman (zadel je dvakrat), Jaka Hervol in Jan Đapo. 

Sledilo je sobotno gostovanje z direktnim nasprotnikom za osvojitev tretjega mesta na ligaški razpredelnici, ki vodi v dodatne kvalifikacije. Igralna površina je bila kljub močnemu deževju, ki je zajel predvsem vzhodni del Slovenije v dobrem stanju, kar je obetalo, da bomo gledali lepo nogometno predstavo. Vajeti igre so v svoje noge vzeli Brežičani, ki so narekovali ritem srečanja od prvega sodnikovega žvižga. Tako je že v deveti minuti po preigravanju najmlajšega igralca v vrstah Brežičanov Jana Đapa lepo zadel Gal Kolman. Za izenačenje je poskrbel prvi strelec lige Vezaj Ardit, ki je tako dosegel že svoj 17. zadetek. Na odmor se je kljub terenski premoči gostov odšlo z neodločenim izidom. V nadaljevanju pa so popolnoma zagospodarili na igrišču Brežičani in napolnili mrežo nasprotnika. Najprej jih je v vodstvo popeljal Jan Đapo, ki je zadel po globinski podaji kapetana Gala Zakška Stunkoviča. Sledili so jalovi poskusi domačinov, da bi ponovno poravnali izid, vendar zanesljivi vratar Brežic Gašper Zlobko ni dovolil presenečenja. V obrambnih nalogah je prednjačil s čvrsto in zanesljivo igro tokrat najboljši igralec srečanja Kristjan Petančič. V 60. minuti je na 3:1 povišal Gal Kolman, ki je svoj strelski izkupiček povišal na 14. zadetkov. Ob tem zadetku lahko omenimo, da ga je iz zadnje obrambne vrste lepo zaposlil steber obrambe Marko Frece. Končni rezultat srečanja je v 69. minuti po samostojnem prodoru postavil Tim Travnikar in tako zapečatil usodo domačinov.

Selekcijo starejših dečkov tako v zadnjem krogu čaka domače srečanje proti Šmarju pri Jelšah. Tekma bo v petek, 29. maja, ob 17.00 uri v Brežicah. Vabljeni vsi ljubitelji nogometa.

I. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava