DL: V Bršljinu še cel kup težav

23.5.2015 | 11:35

Nekateri menijo, da semafor pri Mercatorju ovira pretočnost prometa. (foto: arhiv; B. B.)

Nekateri menijo, da semafor pri Mercatorju ovira pretočnost prometa. (foto: arhiv; B. B.)

V preteklih dveh letih je krajevno skupnost Bršljin zaznamovalo kar nekaj pridobitev. Na Ljubljanski cesti je zrasel Mercatorjev trgovski center, obnovljen je most v starem Bršljinu, svojo podobo dobiva nadomestna gospodarska cona pri Adrii Mobil. A precej težav še čaka na rešitev, je na zboru krajanov povedala predsednica KS Joži Šepetavc. Prebivalci Ceste brigad in Velike Bučne vasi se tako še vedno pritožujejo zaradi neurejenega, preozkega in nevarnega priključka na Andrijaničevo cesto, avtobusi še vedno zavijajo na Medičevo in ovirajo promet skozi Bršljin, Straška cesta med gostilno Čefidelj in križiščem z Mirnopeško je uničena ter brez pločnika in javne razsvetljave, razen nekaj igral pri osnovni šoli otroškega igrišča v krajevni skupnosti ni.

Številne so tudi pritožbe na račun Romov, ki brskajo po zabojnikih za odpadke in za sabo puščajo nered, nekateri pa so tudi vse predrznejši in sredi belega dne stikajo po hišah. Poseben problem je osnovna šola, kjer je v prvih razredih vpisana že polovica romskih otrok. Zaradi nepoznavanja slovenskega jezika in drugih razlik je pouk otežen, lanska odločitev o možnosti šolanja Romov na drugih osnovnih šolah v mestu pa do zdaj posebnega učinka ni imela.

Krajani, zbralo se jih je nekaj deset, so opozorili tudi na problem parkiranja pri blokih na Ulici Danila Bučarja, kjer bo treba urediti lastništvo funkcionalnih zemljišč, precej pritožb pa je bilo slišati tudi zaradi obremenjene Ljubljanske ceste. Krajane, ki živijo tik ob njej, motita hrup in izpušni plini. Veliko ostrih besed je letelo na semafor nasproti trgovskega centra, ki da le zmanjšuje pretočnost prometa, kar ima za posledico še več hrupa in smoga. Nekateri so mnenja, da bi bila rešitev krožišče ali pa vsaj protihrupna ograja, a so to najbrž le pobožne želje, saj Drsc, ki upravlja cesto, še vedno ni namestil niti ogledala, ki je nekoč stalo nasproti izvoza ulice V Brezov log. Krajani so opozorili še na nepravilno parkirane avtomobile pri avtomobilskem salonu v starem Bršljinu, ki onemogočajo bolj tekoč promet v času, ko so na prehodu čez straško progo spuščene zapornice.

Članek je bil objavljen v 5. številki Dolenjskega lista, 5. februarja 2015

Boris Blaić

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (6)

23.5.2015+3     + (3)     – (0)     Oceni Jann 

Hudo " A precej težav še čaka na rešitev".... . Že dve desetletjio se vlaga samo v ta je*** pionirjev del mesta, ostali deli mesta pa crkujejo. In gospodje niso zadovoljni s semaforjem in je treba še marsikaj postorit in ... . Pejte si pogledat Šmihel pa boste vidl da je vse tako kot pred 50 leti z izjemo IMV-jevega viadukta, samo 50 let starejše. In pol se tu bunijo zarad semaforja. V Šmihelu še ceste nimamo normalne. Mislim da bi mnorali župani dati pobudo in direktive za enakomerno razvijanje mesta, ne pa da se štimajo samo določeni deli.

23.5.2015–1     + (0)     – (1)     Oceni Marko 

Poglejte si Glavni trg, že 70 let propada.

24.5.2015Oceni bršljinčan 

Vemo kako je v Šmihelu in to dobro. Tudi katera gospoda vam zavira zadeve, da se ne uredi. To raje napiši. Ne vlaga se samo - po tvoje - v ta j....i del mesta, je še kar nekaj za postorit, kar ni navedenega. Torej, pomenite se s posamezniki pa bo. Še to: bi že blo urejeno glede tistega ozkega dela, če bi uredili z njimi, že zdavnaj. Pa saj to moraš vedet. Imate pa lepo zrihtano proti in izpod vijadukta, pa podirajočo škarpo ste odstranili in še marsikaj. Migate, migate, NI tako kot pred 50 leti. Glavni trg je pa posebna zgodba.

25.5.2015Oceni Ljudmila 

ja hudič res a ne? kaj bo kej župan naredu glede tega?

25.5.2015Oceni trma 

Ni problem pri županih, baje so nekateri zelo trmasti, nepopustljivi in vztrajni v svojih zahtevah. Sicer pa to štorijo šmihelčani dobro vedo. Oglasit bi se moral eden od teh.

27.5.2015Oceni tatrmast 

Ker semafor v Nm pa je postavljen tako kot je treba,pa vprašanje,če ga je sploh treba?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava