Zbor članov OZRK Novo mesto 2015

22.5.2015 | 11:10

Tončka Medic, prejemnica Zlatega znaka RKS

Tončka Medic, prejemnica Zlatega znaka RKS

Predsednica OZRK med branjem poročila

Predsednica OZRK med branjem poročila

V Humanitarnem centru RK Novo mesto je potekal Zbor članov OZRK Novo mesto, katerega so se poleg zastopnikov KORK udeležili gostje, župana Občine Dolenjske Toplice Jože Muhič in Škocjan Jože Kapler, predsednica KS Drska Mira Retelj, predstavnik Uprave za zaščito in reševanje Stanislav Zagorc, predstavnica Fakultete za zdravstvene vede Andreja Črnoga, presenetili pa so nas tudi trije predstavniki OZRK Gornja Radgona, predsednica Silva Vračko, podpredsednica Majda Ferenc, sekretarka Katja Makovec in prostovoljec Andrej Fišinger. Zbor članov je obravnaval poročilo o delu za leto 2014 in ker se je zaključilo mandatno obdobje 2011 do 2014, so se pregledali najpomembnejši mejniki za delo OZRK Novo mesto za vsa štiri leta. Poročilo je podala predsednica mag. Mojca Špec Potočar, ki je kot največjo pridobitev omenila preselitev na novo lokacijo na Drski, kar je pogojevalo tudi razširitev vseh dejavnosti RK. Pri planu dela za naslednji mandat do leta 2019 je predsednica poudarila, da bo OZRK Novo mesto iskalo nove poti za pomoč socialno šibkim in ohranjalo programe Medgeneracijskega središča. Največ prizadevanja bo v smeri povezovanja z okoljem.

Izvoljeni so bili tudi kandidati za funkcije v organe OZRK Novo mesto, vsaj še eno leto bo predsednica mag. Mojca Špec Potočar, zamenjali pa so se nekateri člani območnega odbora, nadzornega odbora in častnega razsodišča.

Na koncu so bila podeljena priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem po krajevnih organizacijah RK, ki delujejo dolgo let ali je njihova vloga neprecenljiva. Podeljenih je bilo 13 diplom RKS, Bronasti znak RKS, Srebrni znak RKS in dva Zlata znaka RKS. Bronasti znak je prejela Fanika Primc, srebrni je Maja Bobnar, zlati pa Tončka Medic in Mojca Špec Potočar. Podelili sta jih članica glavnega odbora RKS Silva Vračko in predsednica OZRK Novo mesto Mojca Špec Potočar.

Sekretarka Barbara Ozimek

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava