Na državnem tekmovanju mladih čebelark in čebelarjev

21.5.2015 | 10:35

Na državnem tekmovanju mladih čebelark in čebelarjev

V soboto, 9. maja, je v Metliki potekalo državno tekmovanje mladih čebelark in čebelarjev. Ob 7. uri zjutraj smo se z avtobusom odpravili proti Metliki. Na poti so se nam pridružili še čebelarji z Rake, Leskovca, Koprivnice, Boštanja, Podbočja in srednje šole Grm Novo mesto. Gostitelji so nas prijazno sprejeli, po zajtrku in pozdravu ravnateljice pa smo se lotili precej zahtevnega tekmovanja. 45 minut smo zelo intenzivno razmišljali, zato sta se nam kosilo in sprehod po Metliki resnično prilegla. Po ogledu mesta smo se vrnili v dvorano, kjer so nam domači šolarji zaplesali belokranjsko kolo. Sledila je razglasitev rezultatov. V nižji skupini so Karla Maček, Daša Žoher, Živa Bratkovič in Lana Žnideršič osvojile zlata priznanja, Valerija Rupar Žičkar, Lea Vrhovnik, Nina Dvoršak in Zala Petan pa bronasto priznanje. V srednji skupini so Maks Pinterič, Tjaša Virant, Tina Zakšek, Nik Pribožič, Lia Zorko in Laura Milar osvojili srebrno priznanje.

Veseli svojega uspeha smo se vrnili domov. Za boljšo voljo pa je še poskrbela mentorica Suzana, saj smo se posladkali s sladoledom.

Lia Zorko, 7. a, OŠ Jurija Dalmatina Krško

Galerija

Mladi cebelarji - 01
Mladi cebelarji - 02
Mladi cebelarji - 03
Mladi cebelarji - 04
Mladi cebelarji - 05
Mladi cebelarji - 06
Mladi cebelarji - 07
Mladi cebelarji - 08
Mladi cebelarji - 09
Mladi cebelarji - 10
Mladi cebelarji - 11
Mladi cebelarji - 12
Mladi cebelarji - 13
Mladi cebelarji - 14
Mladi cebelarji - 15
Mladi cebelarji - 16
Mladi cebelarji - 17
Mladi cebelarji - 18
Mladi cebelarji - 19
Mladi cebelarji - 20
Mladi cebelarji - 21

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

22.5.2015Oceni vika lozar 

Čebelarji so ljudje, ki res skrbijo za naše žuželke, če pa uspešno vključujejo še mlade, toliko bolj zaslužijo vse priznanje.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava