Ščukijada Bar Boter 2015 uspela; največja ščuka z 80,5 cm

19.5.2015 | 14:45

Zmagovalna ščuka

Zmagovalna ščuka

Od leve proti desni: 3. mesto Taraniš Zijad, 1. mesto Željko Dražetič, 2. mesto Lenart Levičar; najhitreje ujeta ščuka - Vera Prijatelj ter organizator Anže Stankovič

Od leve proti desni: 3. mesto Taraniš Zijad, 1. mesto Željko Dražetič, 2. mesto Lenart Levičar; najhitreje ujeta ščuka - Vera Prijatelj ter organizator Anže Stankovič

Preteklo soboto se je na parkirišču ob Baru Boter odvila 1. oziroma 19. Ščukijada, saj je šlo za nadaljevanje tradicije tekmovanja v lovu na ščuko, ki se je devetnajst let odvijalo pri Piceriji Eldorado v Irči vas. Ko se je ta picerija preselila na novo lokacijo, je tudi ta tradicija zamrla. V sodelovanju s pobudnikom tega tekmovanja Radom Finkom, ki je vodenje tekmovanja zaupal Mitji Javorniku in Anžetu Stankoviču ter ekipi Bara Boter, pa se od letos tradicija nadaljuje.

Po besedah vseh, tako udeležencev kot tekmovalcev, je obujanje tradicije več kot uspelo in zagotovo bomo ta dogodek lahko spremljali tudi v prihodnjih letih. Na tekmovanje se je prijavilo preko 40 tekmovalcev iz vse koncev Slovenije. Tekmovalci so se zbrali ob 8:00 uri in začeli tekmovanje ob 10:00. Pred tem je izkušen in mednarodno priznani ribič Daniel Dalien Vignjević iz Hrvaške predstavil najnovejše vabe in tehnike lovljenja. Sam se tekmovanja ni udeležil, vendar je ta dan lovil le za veselje. Na zbirno mesto pa se je vrnil šele, ko se je zmračilo, saj je bil nad samo lokacijo izredno navdušen in je dejal, da gre za eno najboljših lokacij za lov ščuke, kar jih sam pozna. Tekmovanju je prisostvoval tudi ugleden novinar revije Ribič Lenart Levičar, ki je dogodek ocenil kot odlično izveden in mu napovedal podporo tudi v bodoče.

Tekmovanje je potekalo v skladu s pravilnikom športnega ribolova, dovoljeno je bilo tudi lovljenje s čolna, potekalo pa je na trasi med jezom pri Zalogu in jezom pri Seidlovem mlinu v Novem mestu. Tekmovanje se zaključilo nekaj po 16. uri, tekmovanje v najhitreje ujeti ščuki pa že ob 10:47, ko je prvo ščuko (51 cm) ujela Vera Prijatelj iz Velikih Lašč. Ujetih je bilo še nekaj ščuk, v konkurenci pa so bile na koncu štiri ščuke, saj so tekmovalci nekatere manjše izpustili. Prvo mesto je z dolžino 80,5 cm osvojil Željko Dražetič., drugi mesto Lenart Levičar s 64 cm, tretje pa Zijad Taraniš z 59 cm.

Po razglasitvi rezultatov, podelitvi pokalov in praktičnih nagrad, ki so jih prejeli vsi udeleženci tekmovanja, se je nadaljevalo prijetno druženje, med katerim so si tekmovalci izmenjevali bogate ribiške izkušnje.

Fotografije: Sašo Barantin

Galerija

bar-boter (1)
bar-boter (2)
bar-boter (3)
bar-boter (4)
bar-boter (5)
bar-boter
Mitja Javornik in Vera Prijatelj
na sredini Rado Fink_Pobudnik tekmovanja
Zmagovala ščuka
ZMAGOVALCI_2015

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava