DL: Prenovili bi obe igrišči

17.5.2015 | 13:40

Jože Granda (Foto: L. M.)

Jože Granda (Foto: L. M.)

Središče dogajanja v Dobravi je gasilski dom, kjer sta tudi nogometno in  košarkarsko igrišče, ki bi ju mladi radi prenovili (v ozadju). Pri domu  je škocjanska občina pred nekaj leti  postavila tudi otroška igrala.  (Foto: L. M.)

Središče dogajanja v Dobravi je gasilski dom, kjer sta tudi nogometno in košarkarsko igrišče, ki bi ju mladi radi prenovili (v ozadju). Pri domu je škocjanska občina pred nekaj leti  postavila tudi otroška igrala. (Foto: L. M.)

Mladina iz Dobrave in okoliških vasi, povezana v Društvo podeželske mladine (DPM) Dobrava, je že vrsto let zelo dejavna. Mladi – gre za okrog 50 članov - se radi družijo. Med večjimi dogajanji vsako leto sta aprila veselica s kmečkimi igrami ter športna dejavnost, zlasti nogomet. Njihova ekipa nastopa v medobčinski rekreacijski ligi in vsake toliko časa pridejo kot gostitelji na vrsto tudi oni. Takrat so v zadregi, saj imajo premajhno nogometno igrišče. Prav zato že dlje časa razmišljajo, da bi ga razširili in obnovili. Potrebnega denarja ni, treba bi bilo tudi dokupiti nekaj zemljišča pri gasilskem domu, kjer se igrišče skupaj s košarkarskim nahaja.

Pred kratkim se je DPM Dobrava pokazala priložnost, da pride do želenega cilja. Občina Škocjan je društvo pozvala in opozorila na javni razpis Fundacije za šport za sofinanciranje gradnje športnih objektov v prihodnjih treh letih in mladi so tako v zelo kratkem času v sodelovanju z gasilskim društvom, ki je lastnik obstoječih igrišč – poleg nogometnega tudi košarkarskega –, pripravili potrebno dokumentacijo za projekt, ki so ga poimenovali Športni park Dobrava.

Projekt zajema ureditev obstoječega nogometnega igrišča (žal razširitev ni mogoča), kjer je potrebna drenaža, ureditev odvodnjavanja, prenova nogometne zelenice, postavitev dvometrske ograje ter novih golov. V načrtu je tudi namakalni sistem za primer suše. Tudi košarkarsko igrišče je zelo dotrajano, zato bi ga na novo asfaltirali in postavili nove koše.

»Zdaj čakamo na rezultat razpisa in seveda upamo, da nam uspe. Možno je pridobiti največ polovico sredstev predračunske vrednosti celotne investicije, ki znaša dobrih 36 tisoč evrov. Ostalo bi morala prispevati občina oz. nekaj smo pripravljeni dati tudi mi,« pravi Jože Granda, že drugi mandat predsednik DPM Dobrava. V društvu, ki je skrbnik in upravljavec obeh igrišč pri gasilskem domu, so zdaj, v zimskem času, v dvorani doma organizirali igranje namiznega tenisa, da se le kaj dogaja in se mladina lahko zbere. Tradicionalno je že skupno silvestrovanje, tudi vaškega triatlona se lotijo, sicer pa jih večina pozna po vedno dobri ekipi na regijskem kvizu Mladi in kmetijstvo, kjer so bili že tudi državni prvaki. Lani jim je prvo mesto ušlo za las.

Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista, 22. januarja 2015

L. Markelj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava