DL: V hlebcu dve pištoli in naboji

6.5.2015 | 14:35

Denis Mustafoski je na sodišče prišel iz zapora, saj je v priporu že več kot 10 mesecev. (Foto: J. A.)

Denis Mustafoski je na sodišče prišel iz zapora, saj je v priporu že več kot 10 mesecev. (Foto: J. A.)

V ponovljenem sojenju se kazen ni spremenila, le stranske denarne kazni Mustafoskemu ne bo treba plačati ... Na krškem okrožnem sodišču je 31-letni Denis Mustafoski, državljan Bosne in Hercegovine, dobil dve leti in 10 mesecev zapora, ker so ga marca lani na mejnem prehodu Obrežje dobili z dvema pištolama, 21 naboji in 1300 grami prepovedane marihuane, stranske denarne kazni, ki jo je predlagalo tožilstvo, pa sodnik Gojmir Pešec ni izrekel.

»Dejanje obžalujem in obljubim, da tega ne bom več storil, spremenil bom življenje, s kaznivimi dejanji se ne bom več ukvarjal. Sodišče prosim, da mi izreče čim nižjo kazen, kajti že zdaj, ko sem v priporu, ima moja družina težave. Žena in bolna hči živita pri moji babici, ki skrbi za njiju,« se je pred sodnikom pokesal Mustafoski, ki je v priporu že več kot 10 mesecev. V tem času, ko je on v zaporu, ni imel niti enega obiska, kajti družina nima niti za preživetje, kaj šele za potovanje iz Banja Luke v Slovenijo.

»Ko bom prišel iz zapora, bomo šli najverjetneje v Makedonijo, tam imava oba z ženo sorodnike,« je še povedal Mustafoski, ki mu je tožilstvo priznalo, da je zelo domiselno skril orožje in naboje, ki jih je tihotapil v hlebcu kruha, poleg pa je imel še drogo, proti Avstriji je bil namenjen z avtobusom. Če ga ne bi z drogo na mejnem prehodu Gruškovje dobili že prej, bi bila kazen nižja, tako pa je izrečena enotna kazen tudi v ponovljenem sojenju skoraj tri leta zapora, je pa uspel višje sodišče, ki je delno razveljavilo prvo sodbo, in potem tudi okrožnega sodnika prepričati, da 1.500 evrov stranske denarne kazni in stroškov ter taks ni sposoben plačati, saj nima nobenih prihodkov.

Obdolženi je povratnik, saj je bil že obsojen zaradi droge, v času od leta 2012, ko je prišel iz zapora, do lanskega marca, ko so ga pridržali, pa je priložnostno na črno delal v Avstriji, ker v Banja Luki ni uspel najti službe. »Žena občasno varuje otroke, tako zasluži kakšnih 100 evrov na mesec, jaz sem z delom na črno zaslužil približno tisoč evrov mesečno. V Avstrijo sem hodil, ko so me poklicali, včasih sem tam delal po 14 dni, včasih dva meseca skupaj,« je še rekel in dejal, da si želi čim prej na prestajanje kazni.

Članek je bil objavljen v 3. številki Dolenjskega lista, 22. januarja 2015

J. A.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava