Veselo v Noč knjige 2015 v sevniški knjižnici

5.5.2015 | 08:50

Veselo v Noč knjige 2015 v sevniški knjižnici

Svetovni dan knjige smo drugo leto zapored na prireditvi Noč knjige obeležili tudi v sevniški knjižnici. Pomislili smo na vse starostne skupine naših uporabnikov, in tako smo večer oz. (še dan) pričeli z lutkami. Najmlajše in njihove starše je z lutkovno predstavo »O račku, ki ni znal gagati« razveselila lutkovna skupina Knapec iz Osnovne šole Krmelj pod vodstvom Mojce Tomažin. Otroci so sami izdelali čudovite lutke, ki so jih z velikim veseljem ob koncu predstave tudi pokazali otrokom in odraslim. Otroci so z veseljem zapuščali knjižnico v družbi otroške knjige o dečku Brinu, starše pa smo (kot tudi obiskovalce že ves dan) tradicionalno razveselili z rožico.

Prijeten večer se je nadaljeval z ustvarjalno literarno delavnico za odrasle na temo »Miselni utrinki« pod vodstvom Marije Hrvatin, ki so jih udeleženke in udeleženci povezali v skupno pesem in jo nato predstavili na stopnišču knjižnice. Kot posebna literarna gostja se je predstavila in sodelovala v literarni ustvarjalni delavnici posavska besedna umetnica Jožica Vogrinc, ki je navdušila tudi z igranjem na frajtonarico. Na harmoniko je zaigral tudi Blaž Hrvatin. Pester večer smo zaključili razgibano, in sicer s plesno delavnico pod vodstvom profesorice Jelke Gregorčič Pintar.

Tako kot lansko leto je bila tudi letošnja Noč knjige polna ustvarjalnega nemira, posebnih občutij in toplih misli ter vedrega razpoloženja, kar daje navdih za nova srečanja. 

Anita Šiško, direktorica Knjižnice Sevnica

Galerija

_knj-01
_knj-02
_knj-03
_knj-04
_knj-05
_knj-06
_knj-07
_knj-08
_knj-09
_knj-10
_knj-11
_knj-12
_knj-13

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava