V Komunali Brežice obeležili svetovni dan Zemlje

28.4.2015 | 10:40

V Komunali Brežice obeležili svetovni dan Zemlje

Javno podjetje Komunala Brežice d. o. o. je na letošnji svetovni dan Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, pripravilo niz aktivnosti, s katerimi so želeli občane in širšo javnost spomniti na pomen ohranjanja čistega in zdravega okolja.

V javnem podjetju so za obiskovalce organizirali dan odprtih vrat z vodenimi ogledi na treh lokacijah, kjer opravljajo svojo dejavnost: to je na čistilni napravi Mostec, na pokopališču v Brežicah in na Zbirno-reciklažnem centru Boršt. Na Mostecu so strokovni sodelavci enote za odvajanje in čiščenje odpadnih voda obiskovalcem predstavili delovanje centralne čistilne naprave in obiskovalce vodili po posameznih stopnjah čiščenja, na pokopališču so bili obiskovalci seznanjeni z aktivnostmi, ki so bile izvedene v preteklem letu in načrti za prihodnost, na Zbirno-reciklažnem centru Boršt pa so lahko opazovali, kako je organizirana služba za prevoz in ravnanje z odpadki in si ogledali prostore, kjer se ločeno zbirajo posamezne vrste odpadkov (odpadna elektronika, nevarni odpadki, tekstil, odpadne sveče in ostali).

Zaradi neugodnih vremenskih razmer je sajenje začimb in ozaveščanje otrok o pomenu lokalno pridelane prehrane in ločevanja odpadkov na skupnostnih eko vrtovih z društvom REGRAT in otroci iz vrtca Mavrica Brežice prestavljena, predvidoma v teden od 4. 5. do 8. 5. 2015.

Komunala Brežice

Galerija

Vozilo za odvoz odpadkov
Zbrana odpadna elektronika
ZRC Boršt
ČN Mostec

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava