Dejan Debelak na pripravah slovenske karate reprezentance v Žalcu

28.4.2015 | 08:15

Dejan Debelak med treningom

Dejan Debelak med treningom

Prvo počitniško soboto so najboljši mladi upi slovenskega karateja preživeli na skupnih pripravah širšega izbora otroške reprezentance v športnih borbah in katah, ki so potekale v Žalcu. Med izbrance sta povabilo prejela tudi člana karate kluba Brežice Dejan Debelak in Hana Suša. Priprav se tokrat je udeležil le Dejan, ki pa je brežiški karate zastopal zelo solidno in popolnoma opravičil izbor v reprezentanco.

Borci so trenirali pod vodstvom trenerja Branka Krambergerja, kataši pa pod vodstvom Aljaža Klanečka, članskega reprezentanta Slovenije v katah. Tokratne priprave so bile predzadnje pred nastopom otroške reprezentance na letošnjem Balkanskem prvenstvu, ki bo konec maja v Črni Gori v mestu Herceg Novi. Tako kataši kot borci so se posvetili telesni vzdržljivosti in tehnični pripravi, borci pa so vključili tudi že taktične priprave za sam nastop na prvenstvu. Vadili so različne borbene kombinacije, ki naj bi se bolje točkovale s strani sodnikov. Največ pozornosti so tokrat namenili krožnemu gibanju, kombinaciji različnih udarcev in borbeni izvedbi. Dejan Debelak, ki nastopa v kategoriji borbe mlajši kadeti do 45 kg, se je izkazal ravno v borbenosti in izjemni vztrajnosti pa tudi že v sami hitrosti, saj je v medsebojnih dvobojih praviloma prehitel nasprotnika v različnih tehnikah. Na vso moč je vztrajal tudi, ko so mu že pojenjale moči, saj je budno oko trenerja Krambergerja natančno spremljalo vsak njegov gib in ga primerjalo z ostalimi. Velja pa pohvaliti vse fante, ki so klub zelo visoki intenzivnosti treninga dali vse od sebe in se borili do konca.

Zdaj karateiste čakajo kratke počitnice za rehabilitacijo, v maju pa končnica priprav in zadnja kontrolna tekma, močan mednarodni turnir, ki bo tretjo soboto v maju v Postojni.

Karate klub Brežice

Galerija

z-zalec-01
z-zalec-02
z-zalec-03
z-zalec-04
z-zalec-05
z-zalec-06
z-zalec-07
z-zalec-08
z-zalec-09
z-zalec-10
z-zalec-11
z-zalec-12
z-zalec-13
z-zalec-14
z-zalec-15
z-zalec-16
z-zalec-17
z-zalec-18
z-zalec-19
z-zalec-20
z-zalec-21
z-zalec-22
z-zalec-23
z-zalec-24
z-zalec-25

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava