Ajdova povitica - posejale smo jo, na roke požele ... in spekle

27.4.2015 | 16:30

Ajdova povitica - posejale smo jo, na roke požele ... in spekle
Ajdova povitica - posejale smo jo, na roke požele ... in spekle

Bela krajina je bila že v preteklosti zelo rodovitna z ajdo. Članice DKŽ Dragatuš smo lani posejale ajdo in jo tudi na roke požele. Ker je ajda zdrava in zelo priljubljena, smo se letos odločile, da jo uporabimo tudi za peko. Članice društva smo izrazile željo po kuharski delavnici peke ajdove potice, ker si v društvu prizadevamo ohranjati stare običaje in kako se je peklo nekoč.

Tako se nas je v soboto nekaj zbralo pri Meteževih v Velikem Narajcu na interni kuharski delavnici. Tinka Metež nam je nazorno prikazala postopke peke ajdove potice. Poskrbela je, da smo se počutile kot doma, na mizi pa tudi ni manjkalo domačih dobrot. Pečena ajdova povitica, kot ji pravimo v Dragatušu, je dišala po celi hiši. Po dve in pol urnem druženju ni na krožniku ostalo niti drobtinice.

Članice si prizadevamo čim več takšnih dogodkov, kjer združimo izobraževanje s prijetnim druženjem.

Vaš DKŽ Dragatuš

Mojca

Galerija

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

27.4.2015Oceni sem z vami 

Skozi celo leto je sadove obrodilo in na vaših obrazih je danes prečudovit nasmeh, zakaj pa ne, saj je tudi zadnja postaja pokazala potek kaj vse zmorete. Enkratno!Vse čestitke! Kar tako naprej!

27.4.2015Oceni sem z vami 

Res lepo, čestitam in da je operacija uspela, pokažejo vaši tako prijetni nasmeški

28.4.2015Oceni mery 

O kako mamljivo za pogledat, kaj šele za pojest. Kje lahko okušamo to dobroto, ali bi nam te gospodinje zaupale recept. Pridne ste, že pred leti smo bili izredno lepo sprejeti v Nerajcu, pogostitev z ajdovo potico in gospa s harmoniko nas je zabavala. Vse čestitke!

28.4.2015Oceni vika lozar 

Njam! pravijo v reklami in res se ob branju teh vrstic bralcu pocedijo sline. Pa še v Bruselj bi bilo mogoče dobro poslati eno potico, da jo analizirajo in bodo videli kako je to ekološko pridelano in okusno po belokranjsko.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava