Ajdova povitica - posejale smo jo, na roke požele ... in spekle
27.4.2015 | 16:30
Bela krajina je bila že v preteklosti zelo rodovitna z ajdo. Članice DKŽ Dragatuš smo lani posejale ajdo in jo tudi na roke požele. Ker je ajda zdrava in zelo priljubljena, smo se letos odločile, da jo uporabimo tudi za peko. Članice društva smo izrazile željo po kuharski delavnici peke ajdove potice, ker si v društvu prizadevamo ohranjati stare običaje in kako se je peklo nekoč.
Tako se nas je v soboto nekaj zbralo pri Meteževih v Velikem Narajcu na interni kuharski delavnici. Tinka Metež nam je nazorno prikazala postopke peke ajdove potice. Poskrbela je, da smo se počutile kot doma, na mizi pa tudi ni manjkalo domačih dobrot. Pečena ajdova povitica, kot ji pravimo v Dragatušu, je dišala po celi hiši. Po dve in pol urnem druženju ni na krožniku ostalo niti drobtinice.
Članice si prizadevamo čim več takšnih dogodkov, kjer združimo izobraževanje s prijetnim druženjem.
Vaš DKŽ Dragatuš
Mojca
starejši najprej | novejši najprej
Komentarji (4)
27.4.2015Oceni sem z vami
Skozi celo leto je sadove obrodilo in na vaših obrazih je danes prečudovit nasmeh, zakaj pa ne, saj je tudi zadnja postaja pokazala potek kaj vse zmorete. Enkratno!Vse čestitke! Kar tako naprej!
27.4.2015Oceni sem z vami
Res lepo, čestitam in da je operacija uspela, pokažejo vaši tako prijetni nasmeški
28.4.2015Oceni mery
O kako mamljivo za pogledat, kaj šele za pojest. Kje lahko okušamo to dobroto, ali bi nam te gospodinje zaupale recept. Pridne ste, že pred leti smo bili izredno lepo sprejeti v Nerajcu, pogostitev z ajdovo potico in gospa s harmoniko nas je zabavala. Vse čestitke!
28.4.2015Oceni vika lozar
Njam! pravijo v reklami in res se ob branju teh vrstic bralcu pocedijo sline. Pa še v Bruselj bi bilo mogoče dobro poslati eno potico, da jo analizirajo in bodo videli kako je to ekološko pridelano in okusno po belokranjsko.
Jasna Kuljaj nova direktorica
FranciD: Čestitam Jasna! Lepa mora bit...
DL: Zakaj novomeški Glavni trg ne živi...
Marian: Občina je tista, ki lahko privabi...
DL: Portret tedna - Sašo Đukić
FranciD: Malo se je pa že ispel...
DL: Tatovi so se lotili vežice - Brez...
FranciD: Obvezno napisat ime zavarovalnice!
DL: Pri Slavku Barboriču - Gasilci obiskali...
pureber: Slavko, še na mnoga leta ti želim.
Zdravilni in okusni recepti, pripravljeni iz smrekovih vršičkov
pon, 15.4.2024
Zdrav recept za kruh, ki ne redi in zavira apetit
ned, 14.4.2024
Jasna Kuljaj nova direktorica
tor, 16.4.2024
FOTO: Tof 90 let praznoval na Jugorju
pon, 15.4.2024
Vaš komentar: zbiranje odpadkov ''od vrat do vrat'' - za manj odpadkov višje cene?
ned, 14.4.2024