Vijoličasti boljši od Krke

27.4.2015 | 09:20

Vijoličasti boljši od Krke

Rokometaši novomeške Krke se z zadnjega gostovanja v rednem delu sezone vračajo praznih rok. Potem ko so v prejšnjem krogu doma nesrečno izgubili proti Sevnici, so jih v dvorani Tabor premagali še Mariborčani. Izid tekme je bil 37:24 (19:12).

Mariborčani so po dveh nekoliko slabših predstavah v minulem obdobju - doma so z velikimi težavami premagali Izolčane, v gosteh pa izgubili s Trebanjci - danes zaigrali zelo resno in zanesljivo ugnali Novomeščane, ki so v Maribor odšli v nekoliko okrnjeni postavi.

Izbranci domačega trenerja Borisa Denića so si že po desetih minutah priigrali vodstvo petih golov (6:1), v nadaljevanju pa držali niti igre v svojih rokah. Na odmor so odšli s prednostjo +7 (19:12), najvišjo pa so si priigrali v sami končnici, ko so dvakrat povedli za 14 golov (34:20 in 36:32).

Krkašem igra nikakor ni stekla, saj so imeli kar nekaj težav pri strelih na gol, vijoličasti pa so s pridom izkoriščali napake Novomeščanov in prednost povečevali skozi celotno srečanje. Nihanj v igri Krke je bilo enostavno preveč, kar se je poznalo tudi pri končnem rezultatu.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Žiga Mlakar z osmimi in Tadej Sok s sedmimi goli, v gostujoči pa je Jan Jurečič dosegel osem zadetkov. Pohvaliti velja krkinega mladega vratarja Blaža Brajerja, ki je v dobrih petnajstih minutah igre zbral tri obrambe.

Izjave po tekmi:

Grega Okleščen, MRK Krka: To, da smo bili v okrnjeni postavi, ne opravičuje dejstva za današnji poraz. Enostavno nismo bili pravi, manjkal je pristop k igri, pa tudi v obrambi smo odigrali zelo slabo. Glede na to, da nas kmalu čaka zadnja domača tekma z Loko, verjamem, da se bomo skušali po teh porazih sto odstotno pripraviti, saj moramo zmagati.

Žiga Mlakar, RK Maribor Branik: V preteklih tekmah nam igra kljub dobremu delu na treningih nikakor ni stekla, danes pa nam je šlo vse po načrtih. Igra nam je končno stekla, pristop je bil pravi, enostavno smo si želeli zmago. Mislim, da je bilo samo od pristopa in želje po zmagi posledično na semaforju tudi videti razliko, ki smo jo skozi celotno tekmo le še povečevali.

Maribor Branik: Taletović, Čudič, Kastelic, Cingesar 2, Žmavc, Kaleb 6 (4), Poklar 4, Sok 7, Fidel 2, Žabič 4, Špende, Verdinek 1, Mišković, Mlakar 8.

MRK Krka: Božić ( 2 obrambi), Brajer (3 obrambe), Štangelj (1 obramba), Jurečič 8, Lavrič 3, Didovič 4, Okleščen 3, Pršina, Irman, Smolnik 4 (4), Furdi 2 (2), Cvikl, Adamčič, Klobčar.

Mariborska ekipa bo v zadnjem krogu gostovala v Celju, novomeška pa bo gostila Loko. Obe tekmi bosta v sredo, 6. maja.

MRK Krka

Galerija

z-mrk (1)
z-mrk (10)
z-mrk (11)
z-mrk (2)
z-mrk (3)
z-mrk (4)
z-mrk (5)
z-mrk (6)
z-mrk (7)
z-mrk (8)
z-mrk (9)
z-mrk

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava