Podelitev bralne značke na OŠ Šentjernej

25.4.2015 | 09:40

Podelitev bralne značke na OŠ Šentjernej
Podelitev bralne značke na OŠ Šentjernej

V sredo, 15. aprila 2015, je bila na Osnovni šoli Šentjernej že 48. podelitev »bralne značke«. Po uvodnem nagovoru knjižničarke Branke Štefanič so nastopili učenci - pevci Tisa Golob, Eva Novak in Lan Šantl. Gostja letošnje prireditve je bila zelo znana pisateljica Janja Vidmar, ki je učence odlično motivirala za sodelovanje in kasnejše branje. Navdušila jih je s svojimi življenjskimi zgodbami, humorjem in tako je urica druženja z njo prehitro minila.

V tem šolskem letu je na razredni stopnji osvojilo bralno značko 327 učencev od 366 in na predmetni stopnji 172 od 286 učencev.

Skupaj je tekmovalo kar 499 od 652 učencev.

Vsa leta je bralo 37 učencev od 76. Vsi ti prejmejo tudi spominsko priznanje. Na tradicionalni zaključni prireditvi, ki bo v Kulturnem centru Janeza Trdine v Novem mestu pa bodo zlati bralci prejeli tudi knjižno darilo. To bo še posebej zanimivo za zlate bralce šole Šentjernej, saj bodo prejeli knjigo letošnje gostje Janje Vidmar z naslovom Otroci sveta. Knjigo je avtorica izdala v sodelovanju z znano slovensko popotnico Benko Pulko.

Koordinatorica bralne značke:
Branka Štefanič

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava