Noč knjige 2015, Knjižnica Mirana Jarca (Park Rastoče knjige) Novo mesto

23.4.2015 | 18:00

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto se pridružuje projektu Noč knjige 2015

Triindvajseti april bo čudežen dan, ki se bo prelil v še bolj čarobno noč. Ustvarjalci in ljubitelji knjige se bomo od Goričkega pa vse tja do Pirana povezali na en skupni imenovalec - branje! Po Sloveniji bo potekala Noč knjige 2015, projekt, ki preko najrazličnejših dogodkov, vezanih na knjigo in branje, utira pot literaturi v vsako poro naše družbe. Letos se projektu ni mogla upreti niti Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto. Ob mednarodnem dnevu knjige bomo tako organizirali Literarno popotovanje po Novem mestu. VEČ

Na Noč knjige vas vabimo na voden literarni sprehod po sledeh slovenskih pesnikov in pisateljev, ki so nekdaj živeli in ustvarjali v Novem mestu. Sprehod po novomeških ulicah bo vključeval strokovno vodenje po ključnih postajah novomeških književnikov. Predstavitev bomo popestrili z branjem in recitacijami izbranih pesmi in odlomkov iz literarnih del Mirana Jarca, Dragotina Ketteja, Janeza Trdine, Slavka Gruma in drugih.

Zbor udeležencev bo ob 18. uri v Parku Rastoče knjige ob Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto. Se vidimo?

Projekt Noč knjige 2015 je nekomercialne narave, poteka kot družbena akcija, ki povezuje številne lokalne prireditelje, ki samostojno izbirajo in izvajajo kulturne vsebine. V Sloveniji Noč knjige tokrat poteka drugič zaporedoma, tudi letos pod častnim pokroviteljstvom Slovenske nacionalne komisije za Unesco. Premierno slovensko Noč knjige je lani soustvarilo 79 krajev s preko 350 prireditvami in nič koliko knjižnih zanesenjakov po Sloveniji in v zamejstvu.

Letos se je v projektu Noč knjige 2015 za knjigo združilo 23 organizatorjev, pričakujejo pa več kot 400 prirediteljev dogodkov, ki bomo s knjigo povezali okoli 100.000 bralcev.