Spomladansko čiščenje v KS Majde Šilc

21.4.2015 | 13:45

Spomladansko čiščenje v KS Majde Šilc
Spomladansko čiščenje v KS Majde Šilc

Tudi krajani KS Majde Šilc smo se v ponedeljek, 20. aprila, zbrali z namenom, da počistimo »pred svojim pragom«. Sicer smo prvotno načrtovali akcijo za soboto, pa smo ugotovili, da imajo krajani radi soboto za sebe in svoje bližnje. Izkazalo se je, da smo se prav odločili, saj je v soboto skoraj ves dan deževalo, pa tudi krajani so za vnaprej predlagali, da jim » sobote pustimo …«.

Ob pol peti uri popoldne je na zbirno mesto prišla skupina najbolj pridnih. Nekateri so sporočili, da so v svojem okolju že čistili v preteklih dneh sami od sebe. Predsednik sveta KS mag. Adolf Zupan je najprej krajane na kratko seznanil s tekočimi aktivnostmi v Krajevni skupnosti. Skupina je po skupnem fotografiranju z vrečami za odpadke »napadla z namenom očiščenja Ragov log z več strani» … Veseli smo se vrnili iz Ragovega loga, v katerem je bilo v primerjavi s preteklimi leti res malo odpadkov. Očitno so ljudje le dojeli, da je prav, da vsak pospravi za sabo. Za eno negativno presenečenje pa je nekdo le poskrbel in v grmovju ob poti pod vrtički pustil kar lep kupček oblačil in spodnjega perila. Ena od večjih najdb so bile tri avtomobilske zračnice, sicer pa »klasika« - pločevinke, plastenke in polivinil.

Kot rečeno, po dobrih dveh urah smo se zbrali na igrišču Vrtovi na Krki, kjer smo imeli pravo »sindikalno« malico – klobaso, kruh in pijačo. Prijeten klepet je trajal skoraj tako dolgo kot čiščenje. Ob slovesu smo si obljubili, da se ob letu osorej spet snidemo na akciji. In s seboj bomo pripeljali še kakšnega soseda ali sosedo več.

A. Z.

Galerija

majde-silc-01
majde-silc-02
majde-silc-03
majde-silc-04
majde-silc-05
majde-silc-06
majde-silc-07
majde-silc-08
majde-silc-09
majde-silc-10
majde-silc-11
majde-silc-12
majde-silc-13
majde-silc-14
majde-silc-15

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava