Petje do zmage v Stožicah

21.4.2015 | 11:10

Samo Petje gost marčevskega pogovora v Knjižnici Črnomelj (foto: arhiv)

Samo Petje gost marčevskega pogovora v Knjižnici Črnomelj (foto: arhiv)

Ljubljanska dvorana Stožice je v petek zvečer gostila borilno tekmovanje FFC 18. Do zmage je s tehničnim knock-outom v tretji rundi prišel Belokranjec Samo Petje, ki je bil boljši od Ukrajinca Valentina Ribalka. Zmagal je tudi Miran Fabjan, ki je po sodniški odločitvi premagal Denisa Marjanovića iz BiH.

Ribalko je zgolj dva dni pred dvobojem zamenjal poškodovanega Italijana Rosaria Prestija, ki si je zlomil roko in moral dvoboj odpovedati v zadnjem hipu. "Moram se zahvaliti FFC-ju, da je pripravilo tekmovanje v Ljubljani. Najlepše se je namreč boriti doma. Tu so moji navijači in to mi veliko pomeni," je po zmagi dejal Petje, ki je do zmage prišel s tehničnim KO in ubranil naslov prvaka združenja FFC v kategoriji do 70 kilogramov po pravilih K1.

Drugo zaporedno zmago v FFC-ju je dosegel tudi kick-boksar Miran Fabjan, ki je premagal Denisa Marjanovića iz Banja Luke. "Vedel sem, da ima Marjanović težke udarce in nanj sem se dobro pripravil. Moral sam paziti na njegov direkt, ki je njegovo edino orožje. Njegov direkt je takšen, da te takoj uspava, zato sem se moral boriti predvsem pametno. Ne grem še v športni pokoj, čakam nov poziv FFC-ja" pa je povedal 30-letni Fabjan.

Dva Slovenca sta vknjižila poraza. Denis Porčič je izgubil proti Čehu Vasilu Ducarju, Tilen Kolarič pa je klonil proti Italijanu Danilu Belluardu. Nastopilo je še precej drugih borcev iz tujine, največ je bilo predstavnikov Hrvaške.

STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava