»Hellbows« - Komolci iz pekla: 11-kratni svetovni prvak Nathan Corbett v Scorpion gymu

21.4.2015 | 10:15

»Hellbows« - Komolci iz pekla: 11-kratni svetovni prvak Nathan Corbett v Scorpion gymu

V novomeškem Scorpion gymu je minuli konec tedna potekal seminar enega najboljših tajskih boksarjev v zadnjih letih. 35-letni Avstralec Nathan Corbett je namreč v svoji karieri osvojil kar 11 naslovov svetovnega prvaka v poltežki kategoriji. Pohvali se lahko z impresivno statistiko, saj je v 65 profesionalnih dvobojih slavil 59-krat (44 knockoutov), le 5-krat izgubil in enkrat bil neodločen boj.

Kljub temu, da razpolaga z odličnim znanjem vseh tehnik, so njegovo glavno orožje udarci s komolci. Mož, ki je v kontroverzni borbi knockoutiral enega največjih borcev generacije, Tyronea Sponga, je tako petdesetim udeležencem seminarja, iz številnih slovenskih klubov, predajal znanje, ki ga je nabral na svoji športni poti. Otroci, ženske, rekreativci in tekmovalci so se naučili številnih kombinacij, predvsem tistih, ki vključujejo udarce s komolci, najučinkovitejšo in najnevarnejšo tehniko tajskega boksa. Nathan pa seveda ni pozabil na psihološki aspekt borbe, ki je po njegovem mnenju najpomembnejši. Večkrat je poudaril predanost ciljem in zavezanost k spoštovanju nasprotnika, četudi se v ringu nahajaš za to, da ga onesposobiš.

Nathan, ki je seminar v Scorpion gymu izvajal s pomočjo priznanega upokojenega srbskega borca Miše Bačulova, je po opravljenih treningih dejal, da je znanje slovenskih tajskih boksarjev na visokem nivoju v primerjavi z ostalimi evropskimi državami, kamor se je odpravil v sklopu svoje aktualne svetovne turneje »WELCOME TO MY WORLD«.

Scorpion gym

Galerija

scorpion-01
scorpion-02
scorpion-03

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava