Svet 24: So prostitutke v Trebnjem in Turjaku imele denarja kot solate?

19.4.2015 | 14:35

Za trgovino z ljudmi je predvidena kazen do 15 let zapora. Foto: Profimedia

Za trgovino z ljudmi je predvidena kazen do 15 let zapora. Foto: Profimedia

Pred ljubljanskim okrožnim sodiščem se je začelo sojenje četverici, obtoženi trgovine z ljudmi. Zagovarjal se je le prvoobtoženi, 55-letni Milan Zupančič, preostali, 44-letni Darko Vukomanovič, 51-letni Zlatko Galijaševič in 39-letna Jasmina Vukmir, pa so se zavili v molk. Vsi se sicer pred očitki branijo s prostosti, grozi pa jim do 15 let zapora.

Obdolženi naj bi v nočnih lokalih Antonio v Komnu, Bolero v Trebnjem in Cabaret na Turjaku izkoriščali dekleta v obliki najstarejše obrti na svetu. V obtožnici beremo, da je bilo v prostitucijo vpletenih najmanj 49 deklet, večinoma iz Ukrajine, Češke, Moldavije in Dominikanske republike, ki so na sončni strani Alp pristala v prepričanju, da bodo opravljala posel barskih plesalk.

Zupančič bi svojo nedolžnost med drugim dokazoval z bančnimi izpiski izkoriščanih deklet, iz katerih po njegovih besedah izhaja, da dekleta niso bila brez pribite pare, kot navaja tožilstvo, ki je temu predlogu sicer nasprotovalo, zadnjo besedo pa bo imelo sodišče, ki bo o dokazih odločalo sproti. Pisali smo že, da smo konec februarja v uredništvo prejeli nekatere dokumente, zasežene med preiskavo, iz katerih izhaja, da so posameznice imele toliko denarja, da so ga celo posojale strankam, od deklet pa so si cvenk sposojali celo obdolženci.

Svet 24

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava