Pohod društva TŠD Bezgavec po poteh Krajevne skupnosti

19.4.2015 | 15:10

Pohod društva TŠD Bezgavec po poteh Krajevne skupnosti
Pohod društva TŠD Bezgavec po poteh Krajevne skupnosti

Člani TŠD Bezgavec smo se skupaj z krajani KS Bučna vas v nedeljo, 12. aprila, podali na pohod po poteh domače krajevne skupnosti. Nedeljsko popoldne je bilo sončno, kar je bil nedvomno tudi razlog za visoko udeležbo na pohodu. Udeležilo se ga je kar 45 krajanov iz različnih zaselkov naše krajevne skupnosti: Bučne vasi, Muhaberja, Potočne vasi, Dolenjih Kamenc in Hudega.

Pod vodstvom vodnika Roka Kovšca smo prehodili pot iz Dolenjih Kamenc, mimo Potočne vasi do Hudega. Po gozdni poti smo pohod iz Hudega nadaljevali ob železniški progi in se po nekaj kilometrih spustili v dolino do izvira potoka Bezgavec. Pri mlinu je sledil krajši postanek z okrepčilom.

Po ozki in strmi poti smo nadaljevali vzpon do Daljnega vrha ter naprej do Dobrave. Vrtiljaka na Dobravi so se razveselili najmlajši udeleženci pohoda, ostali pa smo uživali ob pogledu na Novo mesto, Gorjance, Trdinov vrh ter ostale dolenjske vrhove. S spustom iz Dobrave preko Brinja smo pohod zaključili na Dolenjih Kamencah.

Vreme je bilo odlično, vzdušje enkratno, predvsem pa krajani Potočne vasi, ki so se pohoda udeležili v največjem številu, so bili kot vedno za »akcijo«.

Potekali so že pogovori o naslednjem pohodu, ki bo pod vodstvom našega vodnika Roka organiziran na Belsko planoto.

Vabljeni torej, krajani krajevne skupnosti Bučna vas, da se nam pridružite pri naslednjem pohodniškem podvigu.

Igor Brezovar, predsednik TŠD Bezgavec
Foto: Igor Brezovar, Klemen Verček

Galerija

pohod-01
pohod-02
pohod-03
pohod-04
pohod-05
pohod-06
pohod-07
pohod-08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava