Divjih odlagališč nam še ni uspelo počistiti; onesnaževalce bomo prijavljali

19.4.2015 | 11:45

Divjih odlagališč nam še ni uspelo počistiti; onesnaževalce bomo prijavljali
Divjih odlagališč nam še ni uspelo počistiti; onesnaževalce bomo prijavljali

Mesec april je mesec, ko praznujemo dan Zemlje. Da pokažemo pozitiven odnos do narave, imamo člani TD Senovo v programu dela tudi čistilno akcijo. Ta se je letos iz ene spremenila že v tretjo. O prejšnjih dveh (čiščenje vodotoka Senovskega potoka) smo že poročali. V petek, 17. 4. 2015, smo člani TD Senovo tako izvedli še tretjo čistilno akcijo. Čistili smo divja odlagališča na Vrtačah (Reštanj). Napoved slabega vremena, dejansko je med akcijo že deževalo, nas ni odvrnila od izvedbe akcije. Rezultat akcije je razviden iz polnega 7 m2 velikega kontejnerja. Žal nam ni uspelo akcije popolnoma zaključiti, saj so manjše število udeležencev, velika količina smeti, kakor tudi dež, preprečila dokončno odstranitev divjih odlagališč. Z rezultatom smo vsekakor zadovoljni, manj pa smo zadovoljni s tem, da nenehno čistimo za neodgovornimi sokrajani ter nad delom ustreznih služb, ki bi morale skrbeti za primerno kaznovanje kršilcev zakonodaje.

Veliko zahvalo in pohvalo pa tokrat namenjamo g. Zdravku Smoletu, ki je z ustrezno mehanizacijo (vitlo) ter prevozi poskrbel, da je akcija uspela.

Vsem onesnaževalcem še opozorilo, da bomo v prihodnje tudi sami poskrbeli za ustrezne prijave in posledično tudi kaznovanje.

TD Senovo

Galerija

senovo-01
senovo-02
senovo-03
senovo-04
senovo-05
senovo-06
senovo-07
senovo-08
senovo-09
senovo-10
senovo-11
senovo-12
senovo-13
senovo-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava