Viktor za dolenjskega prinašalca slabih novic

19.4.2015 | 10:00

V kategoriji, kjer je slavil Jani Muhič, sta bila nominirana še Slavko Bobovnik in Rosvita Pesek - voditelj prireditve Bojan Emeršič je vse tri označil za 'prinašalce slabih novic' ...

V kategoriji, kjer je slavil Jani Muhič, sta bila nominirana še Slavko Bobovnik in Rosvita Pesek - voditelj prireditve Bojan Emeršič je vse tri označil za 'prinašalce slabih novic' ...

Viktor za življenjsko delo Mileni Zupančič

Viktor za življenjsko delo Mileni Zupančič

V SNG Maribor so sinoči podelili nagrade za najbolj izjemne dosežke na področju medijev v minulem letu; svečana podelitev je bila letos še bolj jedrnata, manjkalo ni zabavnih domislic voditelja Bojana Emeršiča in nevsakdanjih glasbenih presenečenj, bolj kot zabaven spektakel pa so bili letos v ospredju nagrajenci in njihovi trenutki zmagoslavja. Največji trenutek zmagoslavja, ki spremlja podelitev viktorja za življenjsko delo, je letos zaslužno pripadel Mileni Zupančič, eni naših največjih dramskih igralk in ikoni slovenskega filma, ki je odigrala izjemno veliko število vlog in zanje prejela najprestižnejše gledališke in filmske nagrade.

Viktorji popularnosti po izboru bralcev, poslušalcev in gledalcev so ...

V kategoriji najbolj priljubljena televizijska osebnost je letos slavil Jani Muhič, v kategoriji najbolj priljubljena radijska osebnost je naziv zmagovalca pripadel Andreju Karoliju. V kategoriji najbolj priljubljena radijska postaja so bralci, poslušalci in gledalci največ glasov dodelili Radiu Aktual, v kategoriji najboljšega glasbenega izvajalca ali skupine je zlati kipec prejela Tanja Žagar.

Strokovni viktorji Akademije Viktor in viktor za najbolj obetavno medijsko osebnost

V kategoriji voditelj informativne TV-oddaje je viktorja prejel Slavko Bobovnik, v kategorji voditelj zabavne TV-oddaje Peter Poles. Med informativnimi TV-oddajami je največ glasov prejela oddaja Odmevi, v kategoriji zabavna TV-oddaja Znan obraz ima svoj glas, med otroškimi in mladinskimi TV-oddajami je bila z viktorjem nagrajena oddaja Firbcologi. Viktor za najbolj obetavno medijsko osebnost je letos pripadel Jerneju Kogovšku.

Katera so bila letošnja viktorska glasbena presenečenja?

Med zanimivejšimi glasbenimi točkami velja omeniti nastop lanskoletnega dobitnika viktorja za življenjsko delo Alfija Nipiča, ki je skupaj z glasbeniki najrazličnejših glasbenih zvrsti, kot so 6 Pack Čukur, Slavko Ivančić in Big Band VOX, izvedel nevsakdanjo priredbo uspešnice Ostal bom muzikant. Občinstvo je prav tako navdušila kombinacija glasbenikov Vlada Kreslina in Matevža Šaleharja s priljubljeno skupino Hamo & Tribute 2 Love. Na viktorskem odru smo letos ponovno poslušali ene izmed prvih prejemnikov viktorja popularnosti za najbolj priljubljenega glasbenega izvajalca Čuke in prav tako stare znance Viktorjev Dan D.

Sprejem nonimirancev z uredništvom revije Stop

Slavnostni sprejem nominirancev z uredništvom revije Stop in predstavniki skupine medijev Media24 je bil letos v Hotelu Piramida. Marjan Kodelja, urednik revije Stop, je ob tem povedal: »Veseli smo, da se Viktorji tudi po dobrih tridesetih letih, ko so doživeli že res mnogo preobrazb, pripravljajo s še vedno enakim zagonom, da jih ljudje vsako leto še vedno nestrpno pričakujejo in da imajo kipci še vedno enako težo, kot so jo imeli tisti prvi. Naš medijski prostor danes še posebej potrebuje nagrade, ki medije spodbujajo, da so se boljši.«

Poviktorska zabava 

Po slavnostni podelitvi so se nominiranci in gostje podali na poviktorsko zabavo v Hotel Habakuk, na kateri je goste ob sprejemu z glasbenim nastopom presenetil priljubljeni voditelj Klemen Bunderla. V nadaljevanju večera so za glasbo in prijetno vzdušje skrbeli Sopranos, bolj pozno v noč pa eden najbolj zaželjenih DJ-jev ta hip DJ Dady. Za nepozabno poviktorsko zabavo v Hotelu Habakuk je poskrbel event24, organizacija vrhunskih eventov.

Več informacij o prireditvi Viktorji 2014

Viktorje je letos v neposrednem prenosu spremljala RTV Slovenija, ponovno si jih bo mogoče ogledati 21. aprila 2015 ob 12. 30 uri na 2. programu RTV Slovenija.

Ekskluzivne utrinke s prireditve in viktorske zabave si lahko ogledate na portalih Revijastop.si in Svet24.si, več informacij na Viktorji.si.

Media24

Galerija

_018mv2 (1)
_018mv2 (2)
_018mv2 (3)
_018mv2 (4)
_018mv2 (5)
_018mv2 (6)
_018mv2 (7)
_018mv2

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (4)

19.4.2015+1     + (1)     – (0)     Oceni majda 

Muhić? Niso vsi ki so na IČ, IĆ. Norčujete se...

19.4.2015Oceni uredništvo 

Ojoj, spregledali smo napako v poslanem tekstu, se opravičujemo ... Smo popravili, hvala za opozorilo. LP iz uredništva

19.4.2015+2     + (2)     – (0)     Oceni Novomeščanka 

Novomeščani smo veseli, da je Jani Muhič prejel Viktorja v letu, ko slavimo 65o.letnico ustanovitve Novega mesta. Jani, radi te imamo! Še slaba novica, povedana s Tvojim glasom, zveni opimistično.

22.4.2015Oceni mici 

res,je,naj bo slaba novica,še zmeraj jo napoveduje,kot da je dobra,in nismo takoj slabe volje zarad novic,jani nastopal v milice-najboljša nm.-komedija narejena,se lublančani fajn skrijejo,še zmeraj je car za nas!in bo ostal,zasluži si viktorja!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava