Po Rudolfovi poti (I. del), zbor pri Planetu Tuš Novo mesto

19.4.2015 | 10:00

nedelja, 19. april 2015

IZHODIŠČE: Planet Tuš Novo mesto, ob 10.00 uri.

TURA:

Iz Novega mesta nas bo pot vodila po stezi ob reki Krki proti Lokvam in proti letališču v Prečni, nato pa se bomo po asfaltu vzpeli do vasi Suhor. Razgledali se bomo po dolini Krke, vse do Kočevskega Roga, nato pa nadaljevali po gozdni stezi do Hudega in še naprej do Daljnega vrha. Po kolovozni poti se bomo povzpeli na Dobravo, se nato spustili do avtoceste, nato pa po makedamu nadaljevali do Hmeljnika, ki bo s 517 m najvišja točka ture. Našli bomo grebensko singlo do Ždinje vasi, nato pa se po kolovozih vrnili v Novo mesto.

Pot je speljana mimo nekaterih kulturnih znamenitosti, in sicer gradu Hmeljnik, na poti pa bo mogoče uživati tudi v res lepih razgledih.

Dolga je cca. 35 km in ni tehnično zahtevna. Potekala bo predvsem po lepih stezah, kolovozih in makedamu, delno pa tudi po asfaltu. Potrebna je osnovna kolesarska kondicija udeležencev.

Težavnost vzpona: V3

Težavnost spusta: S3, mestoma S4

Fotografije s predogledne ture...

POVRATEK: V Novo mesto se bomo predvidoma vrnili v popoldanskih urah.

OPREMA: Zaželjeno je gorsko kolo s profiliranimi gumami, turo pa se da prevoziti tudi s trekingom. Obvezni sta rezervna zračnica in čelada. S seboj imejte dovolj vode, pa tudi kakšno energijsko tablico. Za okrepčila bomo na poti napravili postanke.

CENA: Tura je brezplačna.

PRIJAVE INFORMACIJE: Do petka, 17.4.2015, na tel. 041/540 094, Irena Matekovič.