Na ljubljanskem tednu mode tudi Novomeščanka Ana Jelinič

18.4.2015 | 15:45

Na ljubljanskem tednu mode tudi Novomeščanka Ana Jelinič
Na ljubljanskem tednu mode tudi Novomeščanka Ana Jelinič

Tai teden je v Ljubljani na Kongresnem trgu potekal ljubljanski teden mode, na katerem so svoje nove kolekcije predstavili najbolj vidni slovenski modni oblikovalci in nekateri tuji ter razkrili aktualne modne trende. Letos je teden mode prvič potekal pod velikim šotorom v središču Ljubljane, kamor se je preselil iz Kina Šiška, kjer je potekal v preteklih letih. S tem so organizatorji želeli modo približati širši publiki, ne zgolj povabljenim. V ta namen je bil izven šotora nameščen velik ekran, na katerem so lahko vse modne revije lahko spremljali tudi mimoidoči.

V štirih dneh so se na modnih revijah predstavili najvidnejši slovenski modni oblikovalci in gostje iz tujine. Tako smo lahko v preteklih dneh spremljali modne revije oblikovalcev in blagovnih znamk kot so: Draž, Almira Sadar, Eber krznarstvo, Maja Ferme, Nataša Peršuh, Petja Zorec, Ivan Rocco, Akultura, Sofia Nogard in drugih.

Zadnji večer tedna mode pa so se predstavile kreacije modnih znamk Kick BY Olimpija in JSP ter Novomeščanke Ane Jelinič, ki je jeseni v Novem mestu odprla tudi svoj studio Studio ANA. Ana je na slovenski modni sceni kljub mladosti že uveljavljena in priznana modna oblikovalka in je sodelovala že na več tednih mode in drugih modnih revijah ter prejela tudi številne nagrade. O svoji letošnji kolekciji je Ana povedala: ''Navdih za kolekcijo je bil privid poletja, ki se nam včasih pojavi ob mrzlih zimskih dneh; ko je naša želja po poletju tako močna, da misli postanejo realnost. Kolekcija je lahkotna, nosljiva, sveža. Gre za preplet zimskih materialov s poletnimi; živih rumenih odtenkov s temnimi toni. Kolekcija vsebuje tudi nekaj modnih dodatkov: obeske in torbe, ki zaključijo zgodbo.'' 

Anino kolekcijo si lahko Novomeščani ogledamo tudi v živo. Od ponedeljka 20. aprila do 30. aprila bodo oblačila predstavljena v Show roomu (razstava kolekcije) v Studiu ANA, na Glavnem trgu 15 v Novem mestu.

                                                                                                                                                                              S. A.

Galerija

p-moda-01
p-moda-02
p-moda-03
p-moda-04
p-moda-05
p-moda-06
p-moda-07
p-moda-08
p-moda-09
p-moda-10
p-moda-11
p-moda-12

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava