Milena Košak: ''Moja pot'' - po smrti otroka stvari dojema drugače

18.4.2015 | 10:40

Melita Kramar, spec. zdt, strokovna direktorica Zakonskega in družinskega inštituta, in Milena Košak

Melita Kramar, spec. zdt, strokovna direktorica Zakonskega in družinskega inštituta, in Milena Košak

Milena Košak: ''Moja pot'' - po smrti otroka stvari dojema drugače

Zakonski in družinski inštitut je 9. aprila gostil avtorico knjige Moja pot, Mileno Košak. Zgodilo se je v intimnem ambientu novomeškega lokala Mala mačka, kjer nam je Meta Kocjan prijazno odstopila prostor za predstavitev knjige.

Po uvodnih besedah strokovne direktorice ge. Melite Kramar, specialistke zakonske in družinske terapije, nam je Milena Košak, avtorica avtobiografske knjige, na subtilen, hkrati pa izredno igriv in sproščen način, pripovedovala svojo zgodbo. Zgodbo svojih otrok, zgodbo enega angela. Zgodila se je neopisljiva, mnogim nerazumljiva tragedija – smrt male Nele.

Avtorica je pripovedovala o majhnem dekletcu, drugorojenki, ki je pri vsega treh letih nepričakovano zbolela za levkemijo in umrla v pičlih treh tednih, na silvestrovo. Ob prvotnem šoku, stiskanju ustnic in žalostnih pogledih ob tako tragični izgubi nas je avtorica popeljala v drugačen svet. Svet čustvovanja, žalovanja, sprejemanja, na malo drugačen način. Tudi sedaj, po dveh letih, svojo malo Nelo še vedno čuti, zaznava, pogovarja se z njo. Kot pove sama, je sedaj pred njo drugačna pot. Stvari dojema drugače, počne, kar jo osrečuje. Med drugim tudi ozavešča ljudi, o umiranju, o izgubi in kako se je potrebno spoprijeti s tako preizkušnjo ter kako podpreti otroke.

Udeleženke, tokrat smo bile na predstavitvi le predstavnice nežnejšega spola, smo prijetno kramljale o tej temi, ki je še vedno premnogokrat označena kot tabu in kot nekaj, kar se potiho in zelo na hitro pospravi pod preprogo.

Prijetno druženje se je zaključilo okoli 22. ure, ko smo se poslovile pomirjene in z nasmeški na obrazih. Končna ocena večera: čudovit ambient, prijetna družba, pomembna tematika in osrečujoči odnosi.

Roberta Meršol

Galerija

v-pot-01
v-pot-02
v-pot-03
v-pot-04

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava