Senovski potok - smeti toliko, da smo ga čistili dvakrat

18.4.2015 | 09:50

Senovski potok - smeti toliko, da smo ga čistili dvakrat
Senovski potok - smeti toliko, da smo ga čistili dvakrat

V soboto, 11. 4. 2015, smo na pobudo Ribiške družine Brestanica – Krško člani TD Senovo izvedli akcijo čiščenja Senovskega potoka. V dogovoru s TD Brestanica in RD Brestanica – Krško smo začeli čiščenje pri pisarni našega društva ter šli nizvodno proti Brestanici, Brestaničani pa so krenili od Hostla Kozmus proti nam. Ob dogovorjeni uri nas je 17 članov društva začelo z akcijo, ki smo jo zaključili okoli 13. ure, vendar daleč od predvidenega mesta srečanja. Glavni razlog za to je bil, da je bilo smeti veliko več, kot smo menili, da jih bo. V štirih urah smo zbrali za več kot dva kontejnerja različnih odpadkov.

Ker akcije nismo uspeli zaključiti, smo z njo nadaljevali v četrtek, 16. 4. 2015. Tokrat nas je bilo manj, samo 9, vendar smo bili enako zagnani. Tudi tokrat smo pobrali za dva kontejnerja različnih odpadkov. Poskrbeli pa smo tudi, da smo iz potoka potegnili kar nekaj »ovir« v obliki železniških traverz in pragov ter debel. Skupno smo ugotovili, da sta bregova potoka zelo zaraščena in na določenih mestih je v potoku še vedno veliko ovir, ki onemogočajo normalen pretok vode in potencialno ogrožajo območje v primeru višjega vodostaja – poplave. Vsekakor bi bilo nujno, da vzdrževalec struge vsako leto opravi akcijo urejanja vodotoka. Vsi pa si moramo prizadevati, da z osveščanjem prebivalcev preprečimo kakršno koli onesnaževanje voda in narave okoli nas.

Iskreno se zahvaljujemo podjetju Požun d.o.o., ki nam je velikodušno pomagalo z odvozom vreč z odpadki do kontejnerskih mest.

TD Senovo

Galerija

v-td-01
v-td-02
v-td-03
v-td-04
v-td-05
v-td-06
v-td-07
v-td-08
v-td-09
v-td-10
v-td-11
v-td-12
v-td-13
v-td-14
v-td-15
v-td-16
v-td-17

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

18.4.2015Oceni ena 

Zelo pridni, karvtako naprej.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava