Nov most v Straži ... uresničenje otroških sanj

16.4.2015 | 11:00

Nov most v Straži ... uresničenje otroških sanj

13. 04. 2015 ob 17.00 smo slovesno odprli novozgrajeni most čez reko Krko. Ob prisotnosti okoli 300 občanov so trak prerezali straški župan Dušan Krštinc, stari župan Alojz Knafelj in g. Martin Gosenca, predsednik družbe CGP iz Novega mesta, ki je bil izvajalec del in tako uradno odprli most, ki povezuje oba bregova Krke med Stražo in Vavto vasjo.

Dolžina mostu je 135 m, širina 2,4 do 5 metrov, na mostu je 8 svetilk na 5 drogovih, ob sprehajalni poti , ki je dolga nekaj več kot kilometer pa je še 37 svetilk JR. Most stoji na desetih betonskih stebrih, od katerih jih je pet v reki Krki. Celotna investicija od projektiranja, izvedba in nadzora je znašala je znašala cca 640.000 EUR.

Župan se je v svojem nagovoru v prvi vrsti zahvalil najprej glavnemu projektantu podjetja Arhiteka d.o.o., gospodu Jakiju za dober in lep izdelek, nato pa še glavnemu izvajalcu, podizvajalcem, nadzorniku, varnostnem inženirju za dobro sodelovanje v času gradnje, ter otrokom in zaposlenim v OŠ za potrpežljivost v času gradnje.

Če citiramo županove besede iz njegovega nagovora: »Ta most nekomu pomeni uresničitev otroških sanj, drugemu kot povezava prebivalcev na obeh bregovih Krke, tretjemu kot varno pot do šole, četrtemu pa lepo sprehajalno pot ali morda lep pogled po reki Krki«, lahko rečemo, da ga bodo naši občani čim večkrat uporabljali.

Občina Straža

Galerija

v-strazi-01
v-strazi-02
v-strazi-03

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava