Vonj po pomladi in Španiji

2.4.2015 | 10:55

Vonj po pomladi in Španiji

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto že tradicionalno vsak zadnji petek v mesecu pripravljajo pravljični večer za odrasle - Celinke. In ker je konec marca že pošteno zadišalo po pomladi, so tokrat pripravili špansko obarvane Celinke, ki jih je s kitaro prijetno popestrila Lana Jeglič iz Glasbene šole Marjana Kozine.

Španske ljudske pravljice, za katere je značilno, da prihajajo izpod toplega neba, iz tisoč in ene pripovedne noči, iz dolgih svetlih dni v Španiji in kozarček Sangrie so obiskovalcem prijetno popestrile petkov večer ter jih sprostile po napornem delovnem tednu.

Tokrat so pripovedovali Carmen L. Oven, ki je podelila najbolj izvorno špansko ljudsko pravljico o mravlji in čričku, o čarobnem ogledalu je pripovedovala Natalija Mikec, Brigita Lavrič pa je publiko nasmejala s pravljico o treh prašičkih in Samsonu.

Pridite in pripovedujte z nami tudi vi! Večer je namreč zasnovan tako, da lahko kdor koli od vas pride in pripoveduje. Naslednje Celinke v knjižnici pripravljajo 17. aprila 2015.

Takrat boste lahko odpotovali v svet kitajskih pravljic.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

t-pomlad-01
t-pomlad-02
t-pomlad-03
t-pomlad-04
t-pomlad-05

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava