Novo mesto ob 650. obletnici na razglednični dopisnici

1.4.2015 | 10:15

Novo mesto ob 650. obletnici na razglednični dopisnici
Novo mesto ob 650. obletnici na razglednični dopisnici

»Na dolenjskih razglednicah ni več moje mladosti. Odkar ima Novo mesto svojo novo, ne več staro Krajčevo tiskarno, ima Dolenjska veliko novih, lepih razglednic. Na novih razglednicah pa ni več starih novomeških gostiln, toplih pribežališč naših mladih let. Ko odpreš v novih vrata, te ne čakajo prijazni domači glasovi: O glej, kdo je spet prišel? Le odsekano, suho vprašanje: prosim, kaj bi radi? Na dolenjskih razglednicah ni več moje mladosti,« je v Novomeški knjigi, ki jo je izbral in uredil Milček Komelj zapisal Vinko Blatnik.

V Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto so v četrtek, 26. marca 2015, v sodelovanju s Pošto Slovenije, Filatelističnim društvom Novo mesto, Dolenjskim muzejem Novo mesto in Mestno občino Novo mesto pripravili prav poseben, novomeško in filatelistično obarvan večer, posvečen prihajajoči 650. obletnici ustanovitve Novega mesta in razglednični dopisnici, ki jo je v čast letu, ki našemu mestu daje poseben pečat, izdala Pošta Slovenije.

Sodelovanje več institucij botruje razglednični dopisnici, ki so jo s skupnimi močmi pripravili in tudi predstavili direktor poslovne enote Pošte Slovenije v Novem mestu, gospod Cvetko Sršen, podžupan Mestne občine Novo mesto, gospod Boštjan Grobler, kustosinja Dolenjskega muzeja, gospa Majda Pungerčar, oblikovalec razglednične dopisnice, gospod Peter Rojc ter predsednik Filatelističnega društva Novo mesto, gospod Alojz Tomc.

Razglednično dopisnico so ob prihodu prejeli vsi obiskovalci in v kolikor jih je bila volja, so lahko kar takoj poslali lepe pozdrave predragi osebi, kajti v sosednji učilnici jih je, poleg pogostitve in filatelistične razstave Podobe Novega mesta na filatelističnem gradivu, čakala poštna uslužbenka s poštnim žigom in nabiralnikom.

Na prečudoviti raglednični dopisnici je končno zasijalo naše mesto, kot je bilo videti nekoč.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

v-knjiznici-01
v-knjiznici-02
v-knjiznici-03
v-knjiznici-04
v-knjiznici-05
v-knjiznici-06
v-knjiznici-07
v-knjiznici-08
v-knjiznici-09

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava