Na Brunku izdelovali butare

31.3.2015 | 13:30

Na Brunku izdelovali butare

V soboto, 28. marca, smo se zbrali na Brunku pri družini Skoporc-Zavrl, kjer je Kulturno umetniška sekcija iz Kulturno umetniškega društva Budna vas organizirala delavnico izdelovanja butaric za cvetno nedeljo.

Po uvodnem pozdravu je predsednica Magda Sigmund predstavila tradicijo izdelovanja butar in pomen posameznih materialov v njih. Poudarila je da se izdelovanje butar razlikuje po pokrajinah, če celo ne po krajih. Glavni materiali so po večini enaki, dodaja se pa lahko vse, kar ima kdo na voljo. Jih pa tudi ne izdelujejo povsod. Opisala je tudi nekaj dogodivščin, ki se jih spominja iz pripovedovanja svojih staršev in za kaj so pri njih doma porabili sestavine blagoslovljene butare.

Po kratkem uvodu smo se lotili izdelave butar. Nekateri so že znali, drugi pa so potrebovali pomoč Magde. Uporabili smo materiale, ki so bili že pripravljeni in bilo jih je kar nekaj. Nekateri so dodali še rože iz krep papirja, ki jih je izdelovala Marija Oven. Vsak je naredil butaro, kakršno je želel, in jo potem tudi odnesel domov.

Bilo je prijetno, koristno in poučno druženje.

Za Kulturno umetniško društvo Budna vas
Magda Sigmund predsednica

Galerija

r-brunk-01
r-brunk-02
r-brunk-03
r-brunk-04
r-brunk-05
r-brunk-06
r-brunk-07
r-brunk-08
r-brunk-09
r-brunk-10
r-brunk-11
r-brunk-12
r-brunk-13
r-brunk-14
r-brunk-15
r-brunk-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava