AVDIO: Dan D 1. aprila  ... z novo DNA!

31.3.2015 | 12:10

Dan D (foto: Jože Suhadolnik)

Dan D (foto: Jože Suhadolnik)

AVDIO: Dan D 1. aprila  ... z novo DNA!

Dan D so tik pred izidom novega studijskega albuma, ki bo na isti dan (1. aprila 2015) pospremljen z ekskluzivnim koncertom v Ljubljani.

Šest let mineva od izida zadnjega studijskega albuma Dan D. 'Ure letenja za ekstravagantne ptice' so vzletele leta 2009, od takrat pa so Dan D-jevci s posameznimi projekti tudi največjim skeptikom pokazali, da njihov umetniški izraz še vedno navdušuje zveste sledilce in kot magnet privablja nove poslušalce.

Dan D že nekaj časa presenečajo z drugačnimi, poglobljenimi in zapomljivimi projekti. Ker stremijo k stalnemu razvoju in nadgradnji ustvarjanja bo tudi prihajajoči album, katerega izid pričakujemo 1. aprila, nov korak na tej zanimivi glasbeni poti.

Album z naslovom DNA D skozi 10 novih posnetkov raziskuje Dan D-jevske glasbene korenine, njihovo osnovno bit, njihovo DNA. Iz kakšnih glasbenih nastavkov izhajajo, katera muzika je oz. še vedno vpliva na njihovo ustvarjanje in kam jih le-to lahko odpelje v prihodnosti.

DNA D boste na dan izida lahko prvič prisluhnili na ekskluzivnem koncertu v ljubljanskem Ortu baru, kjer bo mogoče kupiti tako običajno izdajo na CD-ju, kot tudi omejeno na USB ključku.

(zvočna priponka: album Dan D napoveduje s singlom Kozlam) 

Koncertni datumi:

1. 4. Ljubljana @ Orto bar (predstavitev novega albuma)

10. 4. Maribor @ Rožmarin

17. 4. Šentrupert @ AS

2. 5. Kanegra @ Spring break

15. 5. Kranj @ KluBar

30. 5. Velenje @ DMK

info Dan D

Zvočni zapisi

Dan D: Kozlam

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava