Uspešen vikend za plesalce PK Lukec

31.3.2015 | 09:15

Uspešen vikend za plesalce PK Lukec

Za plesalci PK Lukec je izjemno uspešen plesni vikend. Kar 38 tekmovalcev kluba se je udeležilo dveh tekmovanj v Kočevju in Zagrebu.

V soboto, 28.3.2015, je v Kočevju potekal kvalifikacijski turnir - Slovenska plesna liga v standardnih in latinsko ameriških plesih. Tekmovanja sta se udeležila Alex Prijatelj in Maruša Vidmar, ki sta si priplesala 2. mesto v standardnih in 3. mesto v latinsko ameriških plesih. Alex in Maruša pridno zbirata točke in kmalu bosta prestopila v višji tekmovalni razred, kjer bosta tekmovala v petih standardnih in petih latinsko ameriških plesih.

V soboto, 28.3.2015, in v nedeljo, 29.3.2015, je v Zagrebu potekal festival DanceStar Croatia. Šlo je za kvalifikacijski del festivala DanceStar, katerega finala bodo potekala v mesecu maju v Poreču. Finala bodo potekala v dveh delih in sicer tekmovanje za plesne točke, ki so na kvalifikacijah po vsem svetu osvojile visoko število točk in so se uvrstile v tako imenovano ligo A, ter tiste točke, ki so bile ocenjene nekoliko slabše in so se uvrstile v ligo B. Točke, ki ne dosežejo minimalne vrednosti pa izpadejo iz nadaljnjega tekmovanja. Plesalci PK Lukec so nastopili s šestimi plesnimi točkami in prav vse so se uspele uvrstiti v ligo A finala v Poreču. Tekmovalci so se med seboj borili tudi za mesta znotraj posameznih kategorij in plesalci Lukca so osvojili kar štiri prva mesta. V kategoriji hip hop mladinskih formacij je 1. mesto osvojila formacija Madness v sestavi Maja Koretič Urbanč, Saša Oblak, Sara Denžič, Neja Tomše, Eva Krošelj, Nela Zupan, Megi Pintarič, Maša Tekavčič, Zoija Hana Kozole, Korina Vintar, Ana Jurman, Nastja Colarič in Nikita Petrič. Prav tako so med mladinskimi step skupinami prvo mesto osvojili Alen Halilovič, Tilen Bogovič, Erazem Brinovec, Gal Zakšek, Žak Gajšak in Lena Škoda s točko Happy feet. V kategoriji step solo člani je 1. mesto osvojil Luka Vodlan, 2. mesto pa Brina Lukež. Luka in Brina sta plesala tudi v paru in prav tako osvojila 1. mesto. Tekmovanja se je udeležila tudi skupina Force, ki jo sestavljajo plesalci PK Lukec (Špela Švab, Patricija Štrbuncl Jalovec, Jasna Preskar, Mark Gerjevič, Dana de Costa, Nika Tabor, Alja Kolman, Katja Pirc, Dea Micić, Agata Stane in Katja Vogrin) ter Plesnega Vala iz Celja. Na festival so odšli z visokimi pričakovanji a so se tokrat morali zadovoljiti s 3. mestom. Kljub temu pa se jim je uspelo uvrstiti v ligo A finala, kjer se bodo borili za najvišja mesta. Plesalci bodo sedaj pridno trenirali do finala, ki bo od 22. - 24. maja v Poreču, med tem pa jih čaka še nekaj domačih tekmovanj na pokalnih turnirjih.

Sebastijan Vodlan

Galerija

v-ples-01
v-ples-02
v-ples-03
v-ples-04
v-ples-05
v-ples-06
v-ples-07
v-ples-08

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava