Hana Suša in Dejan Debelak na karate reprezentančnih pripravah

31.3.2015 | 08:25

Hana Suša in Dejan Debelak na karate reprezentančnih pripravah

Minuli vikend so v Žalcu potekale reprezentančne priprave širšega izbora otroške karate reprezentancev borbah in katah. Na priprave sta iz karate kluba Brežice prejela povabilo v borbah Dejan Debelak in Hana Suša, medtem ko je Hana vabljena tudi v katah.

Sobotna borbena treninga sta potekala pod vodstvom Branka Krambergerja, ki je vsem prisotnim mladim karateistom poskušal predstaviti različne vaje, ki jih morajo izvajati v klubu z namenom boljših izvedb samih borbenih kombinacij na tekmovanjih, ki se bojo tudi točkovale s strani sodnikov. Vsi borci so priprave vzeli izjemno resno in tudi nemalo krvavih žuljev je bilo na koncu dneva. Vsekakor pa sta oba sobotna borbena treninga pustila globok pečat vsem udeležencem ter jim vdihnila ogromno motivacije po nadaljnjem treniranju in napredku, ki ga bodo vsi pokazali že na naslednjih treningih in tekmovanjih.

Hana Suša se je že naslednji dan po pripravah reprezentance v športnih bojih udeležila tudi priprav reprezentance za kate. Tak uspeh je za mlado tekmovalko iz Brežice izjemen, saj je vzsled svojega celovitega znanja karateja in športnih uspehov postala prva in edina tekmovalka iz našega kluba, ki je povabljena v reprezentanco, tako v bojih, kot tudi v katah. Takšni uspehi pa so tudi v svetu izjemno redki, ker je zelo težko vrhunsko obvladati različne discipline karateja. Na priprave je bilo povabljenih le 11 tekmovalcev iz vse Slovenije. Reprezentančni trener in selektor za kate Bor Dereani ter asistent, Aljaž Klaneček, članski reprezentant v katah, sta si pozorno ogledala izvedbe kat in tehnik vseh reprezentantov ter jim podala nasvete in vaje za dodatna izboljšanja. Hana je med reprezentanti izstopala tudi po tem, ker je bila edina reprezentantka, ki vadi stil karateja Goju-Ryu. S tako zavzetim in trdnim delom bomo Hano še dolgo videvali na zmagovalnih stopničkah in po poteh naše članske reprezentantke Nastje Galič.

Karate klub Brežice

Galerija

z-karate-01
z-karate-02
z-karate-03
z-karate-04
z-karate-05
z-karate-06
z-karate-07
z-karate-08
z-karate-09
z-karate-10
z-karate-11
z-karate-12
z-karate-13
z-karate-14
z-karate-15
z-karate-16

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava