Smnj na plac v črnomaljskem Dijaškem domu pozdravil pomlad

30.3.2015 | 14:00

Smnj na plac v črnomaljskem Dijaškem domu pozdravil pomlad
Smnj na plac v črnomaljskem Dijaškem domu pozdravil pomlad

Preteklo soboto so v Črnomlju pod okriljem sejma vzajemnosti in kreativnih idej Smnj na plac mladi ustvarjalci, navdušeni vrtnarji in ljubitelji vsega lepega skupaj pozdravili prebujanje pomladi. Na prodajnih stojnicah se je tokrat predstavilo osem belokranjskih rokodelcev, pridružili pa so se jim tudi Biodinamično društvo Lan ter predstavniki ZIKovega študijskega krožka, ki preučujejo uporabnost zelišč. Skupaj z biodinamiki so na sejmu priredili izmenjavo semen in sadik ter obiskovalcem delili nasvete o oskrbi in shranjevanju zelišč.

Hkrati je na stojnici medgeneracijskega centra Hiša sadeži družbe Črnomelj na sejmu potekal Dan za spremembe. Vseslovenska akcija vzpodbujanja prostovoljnega dela je tokrat ljudem želela prikazati, da za to, da bi v družbi dosegli pozitivne spremembe, ne potrebujemo veliko časa ali denarja. Člani medgeneracijskega centra so tako obiskovalcem podarili objeme in lepe misli ter jih vzpodbujali, da jih tudi sami delijo z drugimi obiskovalci.

Medtem so otroci na brezplačni delavnici skozi ustvarjanje s papirjem odkrivali, katere živali se izvalijo iz jajc, nekoliko starejši obiskovalci pa so pod vodstvom Brigite Križan in Dejana Arnika lahko preizkusili kitajsko energetsko vadbo Chi Kung. Izkušena mojstra sta udeležencem delavnice predstavila vaje gibanja, dihanja in sproščanja in jim tako pomagala pregnati pomladansko utrujenost in jih napolnila z novo energijo.

Kot običajno je imel sejem vzajemnosti in kreativnih idej tudi tokrat dobrodelno noto, saj so člani društva Smnj na plac predstavnicama župnijske Karitas predali donacijo oblačil, ki so jih v preteklih mesecih zbrali v Zamenjalnici. V zameno za oblačila so od Karitas prejeli donacijo piškotov za prihajajoči dobrodelni otroški festival „Juhuhu, počitnice“, ki ga bo društvo organiziralo 20. junija v črnomaljski Jurjevanjski dragi.

Naslednji sejem vzajemnosti in kreativnih idej Smnj na plac boste lahko obiskali v soboto, 25. 4. 2015, ko bodo mladi ustvarjalci in obiskovalci sejma skupaj praznovali Dan Zemlje.

A. Š.

Galerija

Dan za spremembe lepe misli
Dan za spremembe objemi
Donacija Karitas
Izmenjava semen in sadik
Razsavljavke
Sladki koticek
Ustvarjalne delavnice
Vrtnarski nasveti

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava