Demolition Group z novim albumom

30.3.2015 | 11:00

Demolition Group z novim albumom

Veterani slovenske rock scene, Demolition Group,  ravnokar zaključujejo delo na svojem novem albumu. Štirinajsti samostojni album legendarne skupine izide 14. maja s promocijskim koncertom v Ljubljanskem Kinu Šiška.

Nov album – Zlagano Sonce, ki so ga Demolition Group pripravili v drugi polovici lanjskega leta so tudi tokrat posneli v svojem skoraj domačem studiu Podmormonica v sosednjem Samoboru, kjer so poleg novega albuma nastali tudi njihovi zadnji albumi Planet Starcev, Na živo! in Sinnscapes –Sintetic Liquid – projektni odmik bratov Pegam.

Trenutno intenzivno delajo na miksanju materiala in na pripravi ovitka, ki ga bo tudi tokrat oblikoval pridruženi član skupine J.e.s.u.s. Ajax, album pa bo izšel pri njihovi založbi Sintetic Production.

Nov material je nadaljevanje in nadgradnja Planeta starcev.

Demolition Group, tudi tokrat vpeti v vse, kar se dogaja okrog nas in kot vedno občutljivi na aktualnosti, so na novem albumu še bolj neposredni, kot smo jih bili vajeni do sedaj.

Znotraj glasbenega izraza in prepoznavne zvočne podobe pa ostajajo zvesti izrazu progresivnega rocka od garažnega zvoka do prefinjenih balad, s katerimi tudi na novem materialu dokazujejo svoje mojstrstvo.

Demolition Group z izidom novega albuma naznanjajo tudi začetek praznovanja 33 letnice delovanja skupine. Takoj po izidu albuma bodo namreč pričeli s pospešenim koncertiranjem vzdolž Slovenije in sosednje Hrvaške.

V postavi v kateri že tretjino stoletja vztrajajo trije ustanovni člani Jože Pegam, Matjaž Pegam in Goran Šalamon in nekaj manj trije (novi) člani Tomi Gregel, Ivica Gregel in Matija Lapuh bodo tudi z novimi skladbami skušali ponovno upravičiti sloves ene najboljših slovenskih koncertnih skupin.

M. P.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava