PD Imani: Plesni začetek leta

29.3.2015 | 09:55

PD Imani: Plesni začetek leta

V koledarsko leto 2015 smo v Plesnem društvu Imani zakorakali s polno paro. Že v mesecu januarju, natančneje 21. 1. so plesalci skupine Ka' Bavidas Pelera mlajši, pod mentorstvom Rosane Horvat nastopili na otvoritvi OAZE SAVN v Termah Paradiso Dobova, kjer so popestrili dogodek s svojimi plesnimi gibi. 29.1. smo organizirali zimsko plesno produkcijo plesnih pripravnic »ZIMSKA PRAVLJICA«, ki smo jo letos prvič izvedli v avditoriju Vrtca Mavrica Brežice. V krajšem programu so se prvič v letošnjem šolskem letu predstavili naši najmlajši plesalci, ki plešejo v skupini PLESNA PRIPRAVNICA pod vodstvom mentorice Jerneje Rožman. S svojimi plesnimi točkami so prireditev popestrili tudi Sodobni ples 1+2 v koreografiji Rosane Horvat, Sodobni ples 3+4 v koreografiji Eni Vesović, plesalci Hip hop 1+2 v koreografiji Simone Bortek in gostje Plesna pripravnica B iz oddelka za sodobni ples Glasbene šole Krško. Konec meseca januarja, od 30.1. do 1.2. so se plesalci SODOBNEGA PLESA s svojima mentoricama Rosano Horvat in Eni Vesović, ki se bodo tudi letos na Opusu predstavili s svojimi miniaturami, in HIP HOP tekmovalci s svojima mentorjema Jernejo Rožman in Samom Marinčem, ki bodo tekmovali v hip hop kategorijah Modernih tekmovalnih plesov, udeležili intenzivnih plesnih priprav v Centru šolskih in obšolskih dejavnosti Fara. Plesalci so trenirali od jutra do večera in se intenzivno pripravljali na plesno leto, ki jih še čaka.

Takoj naslednji vikend, 7. 2., so se hip hop tekmovalci že udeležili Pokalnega turnirja, ki je potekal v Brežicah in dosegli odlične rezultate, s katerimi pridno nabirajo točke za državno prvenstvo.

V mesecu februarju so plesalci iz sekcije Sodobni ples in sekcije Hip hop sodelovali kar na nekaj prireditvah. Plesalci SODOBNEGA PLESA 5+7 in HIP HOP SOLO/DUO so zaplesali v premieri otroške gledališke predstave Kulturnega društva Drugi oder, z naslovom »ŽIGA, KISLA KUMARICA«. Za plesalce je bila to izjemna izkušnja, s svojimi plesnimi vložki pa so prav gotovo popestrili že tako izjemno otroško predstavo. Plesalke skupine Ka' Bavidas Pelera so s svojo mentorico in koreografinjo Rosano Horvat v Kulturnem domu Krško izvedle peto ponovitev plesne predstave z naslovom »KRATEK STIK« za dijake Gimnazije Krško. Konec meseca februarja sta plesalka Nika Tabor in mentor ter koreograf Samuel Samuel s plesom povezovala prireditev z naslovom »PREPROSTE LJUBEZNI«, ki je bila izvedena v organizaciji KD Mešani pevski zbor Viva Brežice. Plesalki Špela Mlakar in Sabina Rožac, iz skupine Ka' Bavidas Pelera mlajši, pod mentorskim vodstvom Rosane Horvat, pa so se zadnji vikend v februarju udeležile 14. Mednarodnega festivala POŽEŠKI PLESOKAZ v Požegi na Hrvaškem, kjer so bile zopet zelo pohvaljene in povabljene na naslednji festival.

Ker se meseci hitro obračajo je tu že marec, plesalci skupin Plesna pripravnica, Sodobni ples 1+2, 3+4, 5+7, Ka Bavidas Pelera mlajši in Ka Bavidas Pelera v koreografijah Jerneje Rožman, Eni Vesović in Rosane Horvat so 4. 3. nastopili na 12. območni reviji plesnih skupin »V PLESNEM VRTINCU« v organizaciji JSKD OI Brežice. Minuli vikend pa smo s hip hop tekmovalci bili na drugem pokalnem turnirju v tej sezoni, na katerem so tekmovalci dosegli nove uspehe in s tem vzpodbudo za nadaljnje delo.

V četrtek, 2. 4., bo šesta in zadnja ponovitev plesne predstave Kratek stik v izvedbi plesne skupine Ka' Bavidas Pelera, v Kulturnem domu Krško ob 19.00. Lepo vabljemi k ogledu!

V naslednjih mesecih bodo plesalci društva še pridni, saj se bodo z nastopi udeležili še mnogih prireditev in tekmovanj, zato bo zanje še zelo pestro in predvsem zelo plesno 

Vir: Plesno društvo Imani
Priloga: utrinki iz nekaterih dogodkov

Galerija

_unnamed (1), _unnamed__1_
_unnamed (10), _unnamed__10_
_unnamed (11), _unnamed__11_
_unnamed (12), _unnamed__12_
_unnamed (13), _unnamed__13_
_unnamed (14), _unnamed__14_
_unnamed (15), _unnamed__15_
_unnamed (16), _unnamed__16_
_unnamed (17), _unnamed__17_
_unnamed (18), _unnamed__18_
_unnamed (19), _unnamed__19_
_unnamed (2), _unnamed__2_
_unnamed (20), _unnamed__20_
_unnamed (21), _unnamed__21_
_unnamed (22), _unnamed__22_
_unnamed (23), _unnamed__23_
_unnamed (24), _unnamed__24_
_unnamed (25), _unnamed__25_
_unnamed
_unnamed__27_
_unnamed__28_
_unnamed__29_
_unnamed__30_
_unnamed__31_
_unnamed__32_
_unnamed__33_
_unnamed__34_
_unnamed__3_
_unnamed__4_
_unnamed__5_
_unnamed__6_
_unnamed__7_
_unnamed__8_
_unnamed__9_

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava