Brata Smole do novega uspeha

29.3.2015 | 09:10

Brata Smole do novega uspeha

Na prvi pomladni dan je bil v Lepoglavi na Hrvaškem svetovni pokal borilne organizacije WKF. Na dobro obiskanem tekmovanju sta natopila tudi Jure in Grega Smole z Migolice pri Mirni. Mlajši od bratov, Jure, je tokrat prvič nastopal v članski kategoriji do 75 kg v disciplini K-1 Rules. V polfinalni borbi je premagal Martina Kobetiča (Gladiator Črnomelj), v finalu pa se je spopadel z zelo izkušenim Madžarom Atillo Horvathom, ki se je do sedaj že dvakrat pomeril tudi s starejšim Grego.

Grega je sicer tudi tokrat spremljal brata kot trener: "Borba je bila izredno zanimiva in ves čas odprta. Oba borca sta pokazala veliko srce in se borila do zadnjega atoma moči. V zadnji rundi, ko je najtežje, pa je prevladal Jure in tako prišel do ene največjih zmag v svoji dosedanji karieri."

18-letni Jure je tako letos dosegel že drugo mednarodno turnirsko zmago (prva je bila v Karlovcu), kar nakazuje, da se razvija v gonilno silo slovenskega borilnega športa.

A tokrat Grega ni ostal le v vlogi trenerja. Na večerni gala prireditvi je nastopil v finalu svetovnega pokala v disciplini Thai Boxing. V kategoriji do 75 kilogramov je po točkah ugnal večkratnega prvaka mednarodnih tekmovanj in državnega prvaka Poljske Rafala Maciaszeka.

Jure in Grega sta tako spet pokazala, da kakovostno in trdo delo na treningih prinese tudi odmevne rezultate. Ob tem pa se tudi tokrat za pomoč in podporo zahvaljujeta podjetjem Monter Kocjan d.o.o., Zama d.o.o., DM Projekti d.o.o. in Kastim d.o.o.

P. K.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava