Smnj na plac bo v Črnomlju pozdravil pomlad

28.3.2015 | 10:00

Smnj na plac bo v Črnomlju pozdravil pomlad
Smnj na plac bo v Črnomlju pozdravil pomlad

V soboto, 28. 3. 2015, bodo na sejmu vzajemnosti in kreativnih idej Smnj-na-plac! v prostorih Dijaškega doma Črnomelj mladi belokranjski ustvarjalci, ljudje nasmejanih obrazov in ljubitelji vsega lepega skupaj pozdravili prebujanje narave.

Sejem, ki zadnja dva meseca gostoval v sosednjih občinah, se z marcem z dogodkom „Pozdrav pomladi“ vrača v Črnomelj, a na novo lokacijo – v avlo Dijaškega doma Črnomelj, kjer pa vsebina sejma ostaja ravno tako bogata kot poprej. Poleg pisanih velikonočnih izdelkov mladih belokranjskih ustvarjalcev društvo Smnj na plac obljublja poučen program, ki bo zabaval tako mlajše kot tudi starejše obiskovalce sejma. Otroci se bodo tako od 15. ure dalje zabavali na ustvarjalni delavnici „Kaj se skriva v jajčku“, na kateri bodo skozi ustvarjanje s papirjem spoznavali, katere živali se izvalijo iz jajca.

Nekoliko starejšim obiskovalcem bodo udeleženci ZIK-ovega študijskega krožka in Biodinamično društvo Lan delili nasvete o gojenju in shranjevanju zelišč ter o naravi prijaznem načinu poljedelstva. Hkrati bo na sejmu potekala tudi Zelemenjava, na kateri bodo obiskovalci med seboj lahko izmenjali domača semena in prve sadike.

Pomlad poleg prebujanja narave s seboj prinaša tudi pomladno utrujenost, zato so organizatorji sejma v goste povabili Brigito Križan in Dejana Arnika. Ob 16. uri bosta na delavnici Sprostilna vadba z elementi Chi Kunga predstavila kitajsko energijsko vadbo, ki obsega vaje gibanja, dihanja in sproščanja. Udeleženci s seboj prinesite podlago za vadbo.

Kot običajno bo sejem tudi tokrat dobrodelen: na njem v sodelovanju s župnijsko Karitas za socialno ogrožene družine zbirali hrano z daljšim rokom uporabe, poleg tega pa v Črnomlju društvo nadaljuje s projektom Vzajemnostne pentlje. Na dobrodelnem rokodelskem druženju bodo ljubitelji kvačkanja in pletenja skupaj ustvarjali preproste izdelke in jih podarili za dobrodelni namen. Za volno in pletilke bo poskrbljeno, prav tako za učenje tistih, ki se s kvačko in pletilko še niso pobližje spoznali – vse, kar potrebujete za udeležbo na delavnici je ščepec dobre volje.

Sobotno dogajanje bodo popestrili še predstavniki medgeneracijskega centra Hiša Sadeži družbe Črnomelj, ki bodo v okviru vseslovenske akcije vzpodbujanja prostovoljstva Dan za spremembe obiskovalce sejma pozivali k deljenju srčnih objemov in dobrih misli.

SPORED DOGAJANJA

14:00 – 19:00 Prodajne stojnice, Zelemenjava, Dobrodelna košarica, vrtnarski nasveti, Vzajemostne pentlje, Dan za spremembe

15:00 Otroška ustvarjalna delavnica „Kaj se skriva v jajčku“

16:00 Sprostilna vadba z elementi Chi Kunga

A. Š.
foto: Anže Skalja

Galerija

stojnice keramika
zamenjalnica 2
zz-DSC_1070
zz-IMG_2904

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava