Na obisku v Domu upokojencev

28.3.2015 | 10:50

Na obisku v Domu upokojencev
Na obisku v Domu upokojencev
Na obisku v Domu upokojencev

Predsednica Društva izgnancev Brežice Emilija Držanič je organizirala obisk Doma upokojencev Brežice, ki je Enota DUO Impoljca in deluje od leta 1979. Danes je to sodoben dom četrte generacije, kjer poteka celodnevno varstvo in oskrba starejših, medgeneracijska aktivnost in sodelovanje z lokalno skupnostjo, začasna namestitev in tržna dejavnost, ki se ozira na potrebe občanov. Svoje delo so predstavile socialna delavka, vodja zdravstvene nege in oskrbe, fizioterapevtka in delovna terapevtka.

Po vsem videnem in slišanem lahko sklepamo, da je za oskrbovance doma lepo poskrbljeno. V domu se vedno kaj dogaja. Oskrbovanci se po želji rekreirajo, pojejo, izpopolnjujejo nemščino in španščino, izdelujejo čudovite izdelke, prirejajo razstave, proslave, imajo bralne urice, sprejemajo prostovoljce, nastopajoče in celo živali. Tudi festival Zlati glas Posavja je zaživel pri njih.

Med ljudmi še vedno obstaja slabo mnenje o nekdanjih domovih za ostarele. Po obisku tega doma smo se prepričali, da zaposleni res z dušo, srcem, svojimi pridnimi rokami in prijaznimi obrazi skrbijo, da je oskrbovancem lepo in da živijo čim bolj neboleče z vsemi težavami in tegobami, ki so na žalost več ali manj spremljevalke tretjega življenjskega obdobja.

Vida Petelinc

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava