S T. Gašperičem o tisoč in enem porodu Emilije Jurejevčič 

27.3.2015 | 12:50

S T. Gašperičem o tisoč in enem porodu Emilije Jurejevčič 

Pomladna sezona Kavarniških večerov se je začela z obeležitvijo materinskega dneva. V Črnomaljski kavarni so nas obiskali Toni Gašperič, Emilija Jurejevčič ter glasbena skupina Mistik.

Obiskovalci Kavarniškega večera so napolnili vsak kotiček Črnomaljske kavarne, kjer sem tokrat gostila humorista Tonija Gašperiča in pa upokojeno babico Emilijo Jurejevčič, ki je predstavila svojo drugo knjigo z naslovom Ob rojstvu nam je dana popotnica za življenje.

Na dogodku, ki sem ga tokrat pripravila v sodelovanju s Knjižnico Črnomelj, smo slišali veliko modrih besed obeh gostov. Toniju smo se kot vedno dodobra nasmejali, Emilija pa se je spominjala svojih zgodb, ko je bila kot babica priča raznovrstnim žalostnim in krutim porodom mamic in pa okoliščinam, v katerih so se rojevali nekateri otroci. Bila je navzoča pri 1001 porodu.

Za glasbeno popestritev večera smo poskrbeli Erika Kralj & Skupina Mistik (Darko Kočevar in Peter Ambrožič). Zaigrali smo tri moje avtorske pesmi: Jaz in ti, Tisoč obrazov in otroško Bodi vesel. Sama pa sem predstavila tudi uglasbeno pesem Kaj je lepo - na besedilo Franca Režka iz Metlike, ki je pred kratkim izdal pesniško zbirko Listje v jeseni.

Naslednji Kavarniški večer se bo odvil v mesecu aprilu.

Erika Kralj

Galerija

s-kavarna-01
s-kavarna-02
s-kavarna-03
s-kavarna-04
s-kavarna-05
s-kavarna-06
s-kavarna-07
s-kavarna-08
s-kavarna-09
s-kavarna-10

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava