Radeški »Skuliranci« odigrali Mary, Mary

27.3.2015 | 08:20

Radeški »Skuliranci« odigrali Mary, Mary

Za letošnjo predstavo so si člani mladinske skupine radeških gledališčnikov izbrali dokaj neznano igro »Mary, Mary« ameriške avtorice Jean Kerr, ki pa jo je režiserka Katja Čeč prevedla in popolnoma predelala, vključno z imeni protagonistov, da je skupini še bolj pisana na kožo.

»Mary, Mary« govori o zelo mladem in sveže ločenem paru, Bobu in Mary, ki se je primoran po dolgih mesecih sestati zaradi neurejenih starih grehov davčne narave. Mož si je medtem že našel novo ljubezen, Beti, ki je docela drugačna od bivše žene in kar kipi od svoje neumorne energije. V dogajanje sta vpeta tudi racionalna odvetnica Lili, kateri so stvari že od začetka popolnoma jasne ter značilno zvezdniško samozavestni filmski igralec Dimitri Car, ki svojega prijatelja založnika Boba opomni o vrednosti bivše žene. Igra je prijetna, navidezno lahkotna in nostalgično komična, a prikazuje pristne medčloveške odnose ter ljubezen v vseh njenih oblikah. Zasedbo sestavljajo Blaž Plazar (Bob Maček), Pia Brlogar (Mary Maček), Lara Mihelič (Beti Kraš), Ana Povše (Lili Zver) in Anže Rus (Dimitri Car), za osvetliev in ozvočenje je poskrbel Tomaž Lavrinec in za scenografijo Klemen Nikolič. Gledališki list in plakat je rezultat dela letošnjega radeškega kulturnega nagrajenca, Bojana Sumraka.

Po besedah Katje Čeč, ki je podpisana tako pod režijo kot tudi dramaturgijo ter s Pio Brlogar še pod masko in kostumografijo, so se »Skuliranci« pripravljali na igro vse od začetka letošnjega leta in gledališkim deskam posvetili precej časa kljub njihovim srednješolskim obveznostim.

Mladinsko skupino »Skuliranci« iz Gledališkega društva Radeče sicer sestavlja pet nadobudnih mladih, a kljub temu izkušenih ljubiteljskih igralcev. Kot je še sporočila Čečeva, so vsi stari znanci odrskih desk in so si skozi leta nastopanja nabrali zavidljivo veliko izkušenj, kar jim le pomaga pri oblikovanju prepričljivih gledaliških vlog. Ne le, da se ekipa odlično razume na vajah in nastopih, temveč so tudi sicer prijatelji.

Po sobotni premieri so igro uprizorili tudi v ponedeljek za odrasli abonma, včeraj dopoldan pa so si jo ogledali še radeški šolarji – ob 8.50 osmošolci in devetošolci ter ob 10.50 učenci petih, šestih in sedmih razredov Javnega zavoda Osnovne šole Marjana Nemca, torej kar štirikrat v enem samem tednu. Zaenkrat v prvi polovici leta ni načrtovanih gostovanj, v jesenskem času pa se bodo ob ponovitvah igre lahko zabavali tudi drugod po Sloveniji.

D. J.

Galerija

z-radece-01
z-radece-02
z-radece-03
z-radece-04
z-radece-05
z-radece-06
z-radece-07
z-radece-08
z-radece-09
z-radece-10
z-radece-11
z-radece-12
z-radece-13
z-radece-14

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava