Priznanja za vina KZ Metlika, Mavretiča, Malnariča in Dolca

24.3.2015 | 14:10

Priznanja za vina KZ Metlika, Mavretiča, Malnariča in Dolca
Priznanja za vina KZ Metlika, Mavretiča, Malnariča in Dolca

TIC Metlika in belokranjski vinarji so se že četrto leto udeležili mednarodnega ocenjevanja vin v Čazmi - Čazmanski vinokap. V organizaciji TIC-a Metlika se je letos ocenjevanja udeležilo osem belokranjskih vinarjev s 17. vzorci. Strokovna komisija je ocenila 141 vzorcev vina in 10 vzorcev ostalih alkoholnih pijač.

Na izložbi vin, v soboto, 21. marca, je bilo podeljenih 20 zlatih priznanj in eno veliko zlato. Lansko leto veliko zlato ni pripadlo nikomur, saj nihče ni dosegel več kot 90 točk. Letos je to uspelo KZ Metlika z vinom sauvignon (91 točk) jagodni izbor, letnik 2009, pet zlatih priznanj pa so prejeli

•Jože Mavretič, sauvignon (2006) in rumeni muškat (2011)

•Samoel Malnarič, chardonnay (2012)

•Anton Vinopivec Dolc, modra frankinja (2011) in chardonnay (2009)

Vinski festival v Čazmi je izjemno popestrila kraljica metliške črnine Janja Hozner, ki je obiskovalce pozdravila in povabila na letošnjo Vinsko vigred.

Tako kot vsako leto, so Belokranjce tudi tokrat sprejeli z izjemno gostoljubnostjo. Po uradnem delu so ob kulinariki in kapljici ocenjenih vin sklepali nova poznanstva ter se dogovarjali za srečanje na 33. Vinski vigredi, ki bo letos od 15. do 17. maja v metliškem starem mestnem jedru. Ne dvomimo, da se jo bodo gosti iz Čazme tudi letos udeležili v velikem številu.

Pripravila: Suzana Puškarić
Foto: Nikola Vukmanič

Galerija

t-vino-01
t-vino-02
t-vino-03
t-vino-04
t-vino-05
t-vino-06

starejši najprej | novejši najprej

Komentarji (1)

25.3.2015Oceni vika lozar 

Ni potrebno povdarjati kako smo vsi skupaj ponosni na vsak dosežek kakega Belokranjca ali organizacije izven naše deželice. Na mnoga leta našim vinarjem. Mala črna pika pa velja, da imamo tri občine, tri turistična društva, tri predstavitve tam zunaj in zato tri manjše kolajne, ki bi bile z enotnim nastopanjem velike, velike.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava