Julia Donaldson / Milan Dekleva: Zverjašček (tudi ob 18.30 uri), KC Janeza Trdine Novo mesto

19.3.2015 | 17:00

Režija: Jaka Ivanc

Igrajo: Gašper Malnar, Iztok Lužar, Jure Lajovic, Martina Maurič Lazar

Produkcija: Lutkovno gledališče Ljubljana

Trajanje: 40 minut in nima odmora

- otroški abonma

LUTKOVNI MUZIKAL, POLN ZANIMIVIH PREOBRATOV, HUMORJA IN ODLIČNIH RIM.

Neke viharne, snežene noči Zverjašček ne uboga očetovega nasveta in se odtihotapi iz votline. Odpravi se v temačni gozd, da bi našel Veliko zlobno miš. Na poti sreča kačo, sovo in lisico, a nikjer ni niti sledu o Veliki zlobni miši. Ali Velika zlobna miš sploh obstaja?

Zverjašček je logično nadaljevanje Zverjasca, čudovite pripovedi, ki smo jo lani videli v Otroškem abonmaju.

Zverjašček je nadaljevanje Zverjasca, velike uspešnice Lutkovnega gledališča Ljubljana, ki je bila premierno uprizorjena aprila 2013 in smo si jo ogledali tudi v našem Otroškem abonmaju.

Avtorica obeh slikanic je angleška avtorica Julia Donaldson. Zverjasec je pravi mednarodni založniški fenomen, saj je bil preveden v 50 jezikov in po vsem svetu so ga prodali v več kot štirih milijonih izvodov. Zverjašček je njegovo nadaljevanje, ki je izšlo leta 2004, in ni prav nič manj slaven in znan od predhodnika. V Zverjascu si iznajdljiva miška izmisli strašnega prijatelja – pravega zverjasca, z »okli kot noži, kremplji postrani, strašne čeljusti in grozni čekani!«, ki obožuje lisice na žaru, sladoled v sovjem soku in pražene kače –, da bi prestrašila požrešne plenilce, ki jo želijo pohrustati. Toda Zverjasec tudi v resnici obstaja. Ji bo uspelo ugnati tudi njega? Odgovor najdemo v Zverjaščku, kjer je »velika zlobna miš« od takrat strah in trepet vseh malih kot tudi velikih zverjascev. Straši v temačnem gozdu, kamor se nekega dne kljub svarilom svojega očeta odpravi mali Zverjašček. Pa saj velika zlobna miš sploh ne obstaja ... Mogoče pa?!