Plesni klub Novo mesto po številčnosti tekmovalcev med tremi največjimi

17.3.2015 | 11:00

Plesni klub Novo mesto po številčnosti tekmovalcev med tremi največjimi

V soboto, 14. marca 2015, se je v Sežani v Dvorani Srečka Kosovela odvilo Državno prvenstvo v latinsko-ameriških plesih, pod okriljem Plesne zveze Slovenije. Kot vsakokrat je svoje predstavnike imel tudi Plesni klub Novo mesto. Zavoljo še posebej pridnega in zavzetega dela mladih plesalcev se je prvenstva tokrat udeležilo kar osem parov, kar jih po številu tekmovalcev uvršča med tri največje klube športnega plesa v Sloveniji.

V kategoriji mlajših pionirjev sta državna podprvaka postala Iza Avsec in Filip Judež. Pri rosnih 5. letih sta bila najmlajši par na tekmovanju, s prisrčnim in sproščenim nastopom pa sta navdušila zbrano občinstvo.

Finalista so imeli še v dveh kategorijah – med pionirji sta Lucija Vrbinc in Leon Štukelj osvojila 5. mesto, med številčnimi mlajšimi mladinci pa Laura Košiček in Kristjan Šetina 6.

V isti kategoriji sta za las finale zgrešila Zara Avsec in Urban Pečjak ter si priplesala 7. mesto. Urška Bahor in Tit Šober sta si delila 9-10.mesto, Anže Škrbec in Monika Sanjkovič 12., Urban Škrbec in Sanja Sanjkovič pa 13to.

Med mladinci sta bila na 9.mesto uvrščena Mija Kramar in Jernej Birk. Del prvenstva je bil tudi tako imenovani pilotni projekt, ki služi kot izhodišče in nabiranje izkušenj za uradna plesna tekmovanja.

Udeležijo se ga lahko tudi solo plesalci, iz Plesnega kluba Novo mesto sta to bili Zoja Ulaga in Eva Turk.

Doseženi rezultati, predvsem pa napredek v plesu, so plod kvalitetnega dela zadnjih let ter razlogi za zadovoljstvo plesalcev, staršev ter trenerske ekipe.

Do konca sezone jih čaka še več izzivov. Nadaljevali bodo z udeležbo na kvalifikacijskih in rating turnirjev, v začetku junija bojo pripravili zaključno produkcijo,

25. 06. pa jih čaka še eno pomembnejše tekmovanje, to je Državno prvenstvo v kombinaciji standardnih in latinsko-ameriških plesov.

Za tako lepe uspehe so prav gotovo zaslužni tudi sponzorji in podporniki kluba, med katere sodita Mestna občina Novo mesto in Krka, d. d. Novo mesto.

Plesni klub Novo mesto

Galerija

v-ples-01
v-ples-02
v-ples-03
v-ples-04
v-ples-05
v-ples-06
v-ples-07
v-ples-08
v-ples-09
v-ples-10
v-ples-11
v-ples-12

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava