PGD Gorenje Vrhpolje – bronasti znak Civilne zaščite RS

6.3.2015 | 12:45

Predsednik Andrej Rangus in poveljnik Andrej Golob

Predsednik Andrej Rangus in poveljnik Andrej Golob

V soboto je na Brdu pri Kranju potekala državna slovesnost ob dnevu Civilne zaščite, na kateri so bila podeljena priznanja na področju zaščite in reševanja. Pred slovesnostjo je predsednik vlade dr. Miro Cerar sprejel in nagovoril regijske poveljnike Civilne zaščite in poveljnike gasilcev. Izpostavil je, kako pomembni smo gasilci in vsi drugi, ki s svojo požrtvovalnostjo in nesebično pomočjo rešujejo življenja in preprečujejo hujšo premoženjsko škodo ob naravnih in drugih nesrečah.

Na slovesnosti sta poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Darko But podelila bronaste, srebrne in zlate znake, plakete Civilne zaščite ter kipec Civilne zaščite.

Za PGD Gorenje Vrhpolje je bila ta slovesnost nekaj izjemno pomembna, saj smo bili eden izmed treh gasilskih društev v Sloveniji, ki so prejeli bronasti znak Civilne zaščite Republike Slovenije. V zadnjih letih smo bili na našem območju prizadeti zaradi žledoloma in poplav. V prijateljskem in solidarnostnem okolju se PGD Gorenje Vrhpolje razvija v gasilsko društvo s posebnim statusom, ki ga predstavlja slogan: »V službi skozi prijateljstvo«. Bronasti znak nam pomeni priznanje, da smo na pravi poti in da so vse ure prostovoljnega dela vložene v kvalitetno in človekoljubno dejavnost do katere gojimo poseben odnos.

Anita Rangus
tajnik PGD Gorenje Vrhpolje

Galerija

Predsednik Andrej Rangus in poveljnik Andrej Golob
Predsednik na podelitvi CZ
priznanje-znak CZ

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava