Tudi gluhi in naglušni se lahko prepustijo pravljicam 

6.3.2015 | 11:30

Tudi gluhi in naglušni se lahko prepustijo pravljicam 

V sredo, 4. marca 2015, so v Knjižnici Mirana Jarca Novo mesto, pred mednarodnim dnevom žena, v sodelovanju z Društvom gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine, pripravili pravljični večer za odrasle s pomočjo slušne zanke in tolmača.

V Trdinovi čitalnici novomeške knjižnice je že tri mesece vgrajena slušna zanka, ki uporabnikom slušnih aparatov omogoča boljšo slišnost in razumljivost izgovorjenega. Slušna zanka je za slabše slišečo publiko s slušnimi aparati nepogrešljiv pripomoček, saj omogoča nemoteno in diskretno spremljanje prireditev, strokovnih predavanj, delavnic ter preostalega prireditvenega programa, ki je v knjižnici na voljo.

Zbrane je na začetku večera pozdravil direktor knjižnice gospod Borut Novak, ki je obiskovalkam čestital ob mednarodnem dnevu žena, vodja Oddelka za mladino v knjižnici gospa Helena Brulc je spregovorila o preteklem sodelovanju knjižnice z Društvom gluhih in naglušnih Dolenjske in Bele krajine ter poudarila možnosti nadaljnjega plodnega sodelovanja, predsednik društva gospod Vladimir Kastelec pa je vse obiskovalke presenetil s tulipani in iskrenim voščilom.

Pravljični večer je voditeljica Carmen L. Oven otvorila z avstralsko pravljico Kako je nastal didgeridoo, Janja iz Društva za gluhe in naglušne je nastopila z japonsko pravljico Razmišljujoča čaplja, na koncu pa smo prisluhnili še Trdinovi Gospodični, ki ni pomladila le gospe v pravljici, temveč vse poslušalke, predvsem v srcu.

Navdušenja nad pravljicami tekom večera ni manjkalo. Vidno ganjene obiskovalke so le še en dokaz, da s pravljicami vedno znova pobožamo srce otroka v sebi, ki je – če le želimo, večno mlado in razigrano.

Za glasbeno popestritev pravljičnega večera je poskrbel Robert Oven, ki je zaigral na didgeridoo - inštrument, ki ga gluhi ali slabše slišeči lahko tudi začutijo.

V knjižnici so se ob koncu razveselili tudi pohvale s strani društva, da slušna zanka deluje idealno.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Galerija

IMG_9592_SPLET
IMG_9604_SPLET
IMG_9615_SPLET
IMG_9616_SPLET
IMG_9619_SPLET
IMG_9627_SPLET
IMG_9635_SPLET
IMG_9637_SPLET
IMG_9658_SPLET
IMG_9661_SPLET

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava