Posavski derbi – točke ostanejo doma!

6.3.2015 | 08:20

Foto: arhiv; RK Sevnica

Foto: arhiv; RK Sevnica

Oslabljena sevniška ekipa se v preteklem krogu ni najbolje znašla na gostovanju v Ribnici. S slabšo igro v obrambi so dopuščali domačinom preveč podaj na krožnega napadalca, ki jih je ta učinkovito zaključeval ali pa priigral kazenske strele. V takšni situaciji tudi oba sevniška vratarja nista imela prave motivacije in uspeha pri branjenju svojih vrat. V napadu fantje niso znali izkoriščati prednosti igralca več in kar nekajkrat v tistih trenutkih celo prejeli zadetek. Tekma torej brez pravih možnosti za uspešen zaključek.

Na sporedu pa je že nova tekma in to klasični posavski derbi proti ekipi iz Krškega, ki je svoje edine točke v letošnjem prvenstvu osvojila ravno proti tokratnim domačinom. Zanimivost te tekme je bila, da so mladi Krčani dosegli več zadetkov iz zunanjih položajev kot izkušenejši Sevničani (9:3). Tudi tokrat bodo gostje motivirani, da pripravijo novo presenečenje, a domačini morajo pokazati kdo je doma gospodar.

Pri derbijih je vedno prisotna tudi nervoza in pa provokacije, ki jim domačini ne smejo nasedati. Sevniški fantje morajo v tekmo vstopiti bolj samozavestni, brez strahu, a tudi brez podcenjevanja nasprotnika. V napadu si morajo s strpno igro priigrati ugodne pozicije za zadetke in jih z veliko mero koncentracije tudi izkoriščati. Igra v obrambi mora biti čvrsta, s pravočasnimi prekinjanji napadov gostov in z uspešnim preprečevanjem podaj na krožnega napadalca. Verjamemo, da bosta svoj delež pristavila še domača vratarja in da bo na koncu v dvorani odmevalo ˝…PLAVI, PLAVI, PLAVI˝.

Vsi ljubitelji rokometa torej vabljeni na tekmo, ki bo odigrana v Športni dvorani Sevnica v petek, 06.03.2015, ob 19:30.

Rokometni klub Sevnica

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava